Nyheter för livsmedelsföretagare

Här listar vi nyheter för livsmedelsföretagare.

  • Anmälan till kontrollorgan

    Livsmedelsverket vill informera om två ändringar i tolkningen av det ekologiska regelverket som påverkar vilka företag som ska vara anslutna till ett kontrollorgan

    2017-12-21 -

  • Nya rutiner hos Läkemedelsverket om livsmedelsanvisning

    Läkemedelsverket har ändrade rutiner för inhämtning av underlag inför uppdateringar av förteckningen över de livsmedel som får förskrivas på en livsmedelsanvisning enligt bilaga 1 till Läkemedelsverkets föreskrifter (LVFS 1997:13) om förskrivning av vissa livsmedel. På Läkemedelsverkets webbplats finns mer information om hur en intresseanmälan görs.

    2017-12-15 -

  • Nu går det att anmäla sig till vintermötet

    Den 19 mars 2018 bjuder Livsmedelsverket in livsmedelsföretag, branschorganisationer och konsumentföreträdare till ett möte i Stockholm, det så kallade vintermötet. Välkommen med din anmälan!

    2017-12-05 -

  • Livsmedelsverkets vintermöte 2018

    Nu är det dags att boka in Livsmedelsverkets vintermöte 2018 i kalendern. Det blir den 19 mars 2018 i Stockholm. På mötet informerar vi om aktuella frågor som berör livsmedelsbranschen. Du som representerar någon del av livsmedelskedjan, från primärproduktion och förädling till distribution och handel är välkommen!

    2017-10-25 -

  • Branschriktlinjer för hantverksmässig charktillverkning

    Eldrimner nationellt resurscentrum för mathantverk har tagit fram nationella branschriktlinjerna för hantverksmässig charktillverkning. Riktlinjerna har bedömts av Livsmedelsverket och de finns nu tillgängliga på Livsmedelverkets webbplats.  

    2017-10-23 -

  • Sista anmälningsdag 29 september! Kick- off för matsvinnssamarbete

    Som vi tidigare berättat bjuder Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht in till kick-off för nationellt matsvinnsarbete den 4 oktober.   Arrangemanget är öppet för alla: företag, myndigheter, forskare, media och intresseorganisationer. Livsmedelsverket är medarrangör till dagen, sista anmälningsdag är 29 september.

    2017-09-28 -

  • Kickoff för nationellt matsvinnssamarbete

    Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht bjuder in till en kick off för nationellt matsvinnssamarbete den 4 oktober. Livsmedelsverket är medarrangörer till dagen.

    2017-09-15 -

  • Hantering av fipronil i ägg - uppdaterad vägledning

    EU-kommissionen har beslutat om gemensamma processfaktorer för hantering av fipronil i olika produkter framställda av ägg. Livsmedelsverket har därför uppdaterat sin tidigare vägledning om fipronil.

    2017-09-08 -

  • Livsmedelsverket gör det enklare för företag

    Frågelåda på webben, Kontrollwiki, webbkurser och kompetenslyft av livsmedelskontrollen. Det är några av de insatser Livsmedelsverket redovisar för regeringen som ska göra det enkelt att starta och driva företag och följa lagstiftningen.

    2017-08-28 -