Livsmedelskontrollen kraftsamlar "Tillsammans blir vi bättre"

2017-05-16

17-18 maj samlar Livsmedelsverket nära hälften av landets livsmedelsinspektörer under två dagars nationell kontrollkonferens på Arlanda. Målet är bättre samverkan för en vassare livsmedelskontroll i Sverige.

Och mycket är på gång i livsmedelskontrollsverige – regeringens livsmedelsstrategi, nya mål för risker i maten, och strategier för att avslöja ännu mer livsmedelsfusk.

- Vi som jobbar inom livsmedelskontrollen träffas för att utveckla vårt samarbete så att vi blir effektivare i vårt arbete. I slutändan handlar det om att skydda konsumenterna och stödja svenska livsmedelsföretag, säger Pertti Nordman, chef för kontrollen på Livsmedelsverket.

Temat i år är att vi blir bättre tillsammans och hur vi kan utveckla vårt samarbete myndigheter emellan; för att utveckla kontrollen; göra den stark i hela livmedelskedjan, fortsätta lösa verkliga problem, hitta och följa upp de saker som gör skillnad för många. Detta för att kontrollen ska vara en kvalitetsstämpel som efterfrågas.

– Det är en bra tid att arbeta med livsmedelskontroll. Regeringens livsmedelsstrategi sätter ljuset på kontrollens betydelse för en hållbar livsmedelsindustri. Vi ska underlätta för företagen att ta sitt ansvar och göra rätt. Många är intresserade och vill se resultat. Samtidigt väcker våra nya uppdrag nya frågor som det är viktigt att prata om, och det ska vi också göra, betonar Pertti Nordman.

Ytterligare upplysningar för journalister
Livsmedelsverkets presstjänst 018-17 53 40