Pressinbjudan: Kan insatser i butiken minska konsumenternas matsvinn? – Frukostseminarium den 25 augusti

2021-08-20

På ett digitalt frukostseminarium den 25 augusti kl. 8.30–9.15 presenterar Livsmedelsverket en ny studie om vad butiker kan göra för att påverka konsumenternas matsvinn. Länk till webbsändningen hittar du längst ned i inbjudan.

Majoriteten av all mat som slängs i onödan slängs i hemmen. Men vad som händer på vägen dit kan också ha betydelse för hur stort matsvinnet blir. I en ny studie har vi tittat på dagligvaruhandelns roll och hur de skulle kunna hjälpa konsumenter att minska sitt svinn.

Välkommen till vårt digitala frukostseminarium för att ta del av resultaten och de viktigaste slutsatserna. Ingen föranmälan krävs.

Tid: 25 augusti kl. 8.30-9.15

Medverkande:

  • Karin Fritz, projektledare för Livsmedelsverkets regeringsuppdrag om minskat matsvinn
  • Christina Gravert, beteendeekonom och biträdande professor vid Köpenhamns universitet, grundade av Impactually
  • Clara Leandersson, projektledare, Ramboll
  • Erik Ahlskog, handlare på ICA Kvantum Höganäs, vars butik deltagit i studien