Jobba hos oss

Labbjobb på Livsmedelsverket

Är du intresserad av mat, hälsa, djurskydd och miljö? På Livsmedelsverket erbjuds intressanta och utvecklande arbetsuppgifter i frågor som berör alla medborgare och viktiga samhällsfunktioner

Är du intresserad av mat, hälsa, djurskydd och miljö? På Livsmedelsverket erbjuds intressanta och utvecklande arbetsuppgifter i frågor som berör alla medborgare och viktiga samhällsfunktioner.

På Livsmedelsverket arbetar landets främsta experter inom mikrobiologi, toxikologi, nutrition och kemi för att mat och dricksvatten ska vara säkert och matvanorna hälsosamma.

Livsmedelsverkets veterinärer arbetar för att kontrollera att djuren behandlas väl inför slakt och våra livsmedelsinspektörer arbetar för att maten ska vara säker och konsumenter inte ska bli vilseledda.

Vi kan erbjuda dig

en stimulerande arbetsmiljö med spännande, lärorika och kvalificerade arbetsuppgifter. Hos oss finns det goda utvecklingsmöjligheter, och möjlighet till intern rörlighet.

Antal anställda

Totalt arbetar drygt 500 personer på Livsmedelsverket, varav drygt cirka 300 på huvudkontoret i Uppsala. Ytterligare knappt 200 medarbetare finns på slakterier och gränskontrollerna runt om i landet.

Senast granskad 2017-02-01