Jobba som livsmedelskontrollant sommaren 2023 - flera orter!

2023-03-27

Är du intresserad av att bidra till ett gott djurskydd och att maten vi äter är säker? Som Livsmedelskontrollant på Livsmedelsverket får du arbeta för djurens bästa, för konsumenternas hälsa och för att underlätta för livsmedelsföretagen att göra rätt. Här blir du del av en stor och trygg organisation, du får en gedigen introduktion och möjlighet att utveckla dina veterinära kunskaper i en roll där du verkligen gör skillnad för djur och människor.

Ett viktigt uppdrag

Som livsmedelskontrollant har du en betydande roll – och det känns bra att göra skillnad! Du upprätthåller och bidrar till ett gott djurskydd för Sveriges produktionsdjur. Samtidigt bidrar du till en hållbar livsmedelsutveckling, säkerställer att maten i Sverige är säker att äta och att livsmedelskonsumenter inte blir lurade. 

Läs mer om hur det är att jobba på Livsmedelsverket här.

Dina arbetsuppgifter

Som livsmedelskontrollant på Livsmedelsverket är du en viktig länk i kedjan för säkra livsmedel. Du är en myndighetsperson med ett kontrolluppdrag, men ska också agera stöd och underlätta för företagaren att göra rätt.

Du ansvarar för besiktning av djurkroppar efter slakt och gör en bedömning om huruvida köttet kan godkännas som livsmedel eller bör undersökas vidare av en officiell veterinär. Du kan även få göra en del provtagningar. Ofta är du stationerad på något av våra större slakterier och arbetar sida vid sida med andra livsmedelskontrollanter eller ansvarig officiell veterinär, som stödjer dig i dina bedömningar.

Vårt erbjudande

Som livsmedelskontrollant får du goda möjligheter att fördjupa dina kunskaper inom djurskydd, patologi, mikrobiologi och livsmedelssäkerhet, samtidigt som du lär dig en hel del om livsmedelsproduktion. Hos oss får du användning av dina kunskaper från dina veterinärstudier och möjlighet att utveckla dem i praktiken! Under sommaren får du dessutom ta del av våra kunniga medarbetares vardag och en djupare inblick i vad de olika rollerna innebär.

Som anställd på Livsmedelsverket blir du en del av en stor och trygg organisation. Du bidrar till vår viktiga verksamhet, men får även ta del av den stabilitet vi erbjuder i form av genomarbetade rutiner och gedigen erfarenhet. Även om du arbetar självständigt är du aldrig ensam. Du blir del av ett kompetent team som du alltid kan vända dig till för stöd och vägledning.

Vi söker anställda till flera orter i landet! Oavsett placeringsort får du en ordentlig introduktion till arbetet. Du behöver inte ha någon tidigare arbetslivserfarenhet.

Dina kvalifikationer

Du ska ha läst årskurs 3 på den svenska veterinärutbildningen med godkänt i kursen för livsmedelssäkerhet, eller ha motsvarande kunskaper från en annan av EU godkänd veterinärutbildning. För dig som studerar utomlands gäller att du också ska vara godkänd i kursen/kurser i livsmedelshygien. Du är även behörig om du är veterinär men saknar svensk veterinärlegitimation, eller har gått Livsmedelsverkets utbildning till livsmedelskontrollant. Du ska ha kunskaper i svenska i tal och skrift samt kunna förstå och göra dig förstådd på engelska. På vissa orter är B-körkort ett krav.

Som person är du noggrann, lyhörd och tydlig i din kommunikation. Du behöver vara punktlig och kunna följa instruktioner. Vi vill att du ska kunna arbeta självständigt, samtidigt som tjänsten ställer höga krav på god samarbetsförmåga. Självklart tar du hjälp och ställer frågor när du behöver. Det är tillsammans med ditt team som du lyckas och utvecklas. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Intresserad?

Vi söker sommarvikarier till flera orter. När du skickar in din ansökan får du välja vilka orter du är intresserad av. Vi erbjuder boendetillägg om arbetsplatsen inte kan erbjuda boendealternativ samt kostnad för inställelse- och hemresa, vid arbete på annan ort än Uppsala. Ta chansen att se någon del av vårt avlånga land du inte varit i än!

Kontakt: Har du några frågor om jobbet är du välkommen att kontakta teamchef Charlotta Wisbrant eller teamchef Mattias Nordlander. Representant för Saco-S är Åsa Eneroth och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: Ansök omgående, dock senast 2023-04-10. Vi läser ansökningar löpande och tjänsterna kan tillsättas före sista ansökningsdag. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket .se/lediga jobb.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning under sommaren 2023

Tillträde: Enligt överenskommelse

Diarienummer: 2022/03892

Betyg, intyg, legitimation som styrker din ansökan tas med vid eventuell intervju. Vi kommer också att efterfråga referenser.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt, och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris. Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Ansök nu