Råd och material – sjukhus

Toppbild - Råd och material - sjukus

Här har vi samlat Livsmedelsverkets råd och material om måltider på sjukhus.

Sjukhusmåltiden – en viktig del av vården

Skriften är tänkt som ett stöd i arbetet för bra mat och måltider på sjukhus. Den innehåller dels en beskrivning av en bra sjukhusmåltid, dels en checklista med förslag på hur kvalitet kan följas upp. En fördjupande text och förslag på ytterligare mätmetoder finns under rubriken Kvalitetsuppföljning i menyn.

Sjukhusmåltiden – en viktig del av vården inkl. checklista

Checklista

Kvalitetsuppföljning

Skriften har utarbetats tillsammans med nätverket Hälsofrämjande sjukvårds (HFS) temagrupp Matvanor, arbetsgrupp Mat och måltider på sjukhus.

HFS – Mat och måltider på sjukhus

 

Den värdefulla måltiden

Kortfattad broschyr om värdet av bra offentliga måltider.

Den värdefulla måltiden

 

Måltidsmodellen

En bra måltid är mer än maten på tallriken. För att illustrera detta har vi tagit fram en modell i form av ett pussel. Modellen består av sex olika områden, som alla är viktiga för att matgästerna ska må bra av maten och känna matglädje. Via länken nedan kan du ladda ner Måltidsmodellen och dess olika pusselbitar. Använd och sprida gärna bilderna i eget material, men glöm inte att ange Livsmedelsverket som källa.

Måltidsmodellen

Senast granskad 2016-01-12