Måltidsdagar 2017 - nu är anmälan öppen

Årets tema: Offentliga måltider som spjutspets för ett hållbart och jämlikt samhälle.
Kan måltiderna i vård, skola och omsorg verkligen bidra till att förändra samhället? Ja, det kan de -  Välkommen till Måltidsdagarna 2017! 

Start 13:00
Träffa företrädare för måltidsverksamheter i kommuner, landsting och regioner från både Sverige och Norge.
Korta presentationer från scenen under hela eftermiddagen.
Mingelmat serveras från 17:00

Tisdag 14 november - Seminariedag

Start 9:00 kaffe och registrering
Programmet startar 09:30 och avslutas 16:15

Några av dagens progampunkter:

  • Hör Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht om offentliga måltiders betydelse för jämlik hälsa och hållbarhet och roll livsmedelsstrategin 
  • Livsmedelsverkets generaldirektör Annica Sohlström om jämlika och hållbara måltider
  • Inspirerande tankeväckare - Jämlikhet och hållbarhet i praktiken
  • Vad händer just nu? Aktuellt från Livsmedelsverket
  • Parallella seminarier
    - Ny råd för äldreomsorgens måltider, vad är egentligen nytt?
    - Tre heta frågor i förskola/skola - Måltidspedagogik, Schemalagda luncher, Veganmat
  • 17 operativa mål i livsmedelskontrollen, hur berör de offentliga måltider?
  • Upphandlingsmyndigheten - strategisk upphandling av livsmedel och måltidstjänster

Programmet uppdateras löpande.

Pris:

Måndag 13 november 400 kr
Tisdag 14 november 900 kr

Anmäl dig via denna länk senast 23 oktober - till anmälan
Observera att anmälan är bindande. Om du personligen inte har möjlighet att delta kan du överlåta din plats till en annan person. Antalet platser är begränsat. Vid många anmälningar förbehåller vi oss rätten att fördela platserna.

Bjud in fler till branschmässan och seminariedagen!

Berätta för andra om dagarna - ladda ner vår flyer.

Utställare klara för branschmässan 

  • Göteborgs stad - Lärande hållbara måltider
  • Helsingborgs stad - "Smaka med alla sinnen" på vårdboenden och inom LSS
  • Hudiksvalls kommun - Samverkan kring äldreomsorgens måltider
  • Härryda kommun - Skolrestaurang som lagar mat på "räddade matvaror"
  • Kost & Näring, fokusgrupp förskola/skola -  Branschriktlinjer för specialkost
  • Munkedals kommun - Restaurangjägarna
  • Region Västmanland - Framtidens patientmat, flexibel patientmat och offentliga måltider i hemmamiljö
  • Växjö kommun - Utarbeta och implementera måltidsrutiner i särkilt boende
  • Ystads kommun -  Policy för hållbar mat

Utställarna anges i bokstavsordning. Listan fylls på efter hand

Vill ni presentera ert arbete på branschmässan?

Gör ni något smart kring måltiderna i er kommun, ert landsting eller er region som ni vill berätta om på branschmässan? Det kan handla om allt från metoder för samarbete och hur ni tar reda på vad matgästerna tycker, till minskat svinn och miljömedveten upphandling.

Utställarplatserna är reserverade för kommuner, landsting och regioner. Mejla intresse och en kort beskrivning av ert projekt/aktivitet till Eva Sundberg, eva.sundberg@slv.se.

Senast granskad 2017-04-12