Webbinarium om beredskapshandboken för offentliga måltider – anmäl dig nu!

2021-09-15

Den 30 september, under krisberedskapsveckan, arrangerar Livsmedelsverket ett lunchwebbinarium där innehållet i den kommande beredskapshandboken för offentliga måltider presenteras – liksom hur du senare kan ta del av den och lämna synpunkter. Välkommen med din anmälan!

Måltider inom skola, vård och omsorg har en avgörande betydelse för Sveriges krisberedskap och det civila försvaret. De är viktiga för att samhället och dess stödfunktioner ska fungera, oavsett händelse. Ansvaret för att det kan ske är ytterst de som har ansvar för verksamheten i vardagen, det vill säga kommuner och regioner.

Handboken presenteras under krisberedskapsveckan

För att stödja det arbetet och framtagande av beredskapsplaner arbetar Livsmedelsverket för att fram en handbok för beredskapsarbete inom offentliga måltidsverksamheter. Innehållet i handboken bygger på erfarenheter och kunskaper som samlats in från måltidschefer runt om i landet. Ett första utkast är snart klart och kommer senare i höstas att läggas ut för samråd. Under Krisberedskapsveckan bjuder vi in till ett webbinarium för att berätta om handboken, dess innehåll samt hur du kan bidra till innehållet och göra boken bättre för dig och kollegor.

Vilka ska lyssna?

Handboken vänder sig primärt till måltidschefer och ansvariga för måltidsverksamheten, men även andra som arbetar med krisberedskap i offentliga organisationer är välkomna, då beredskapsarbetet behöver ske i samverkan. Så bjud med din beredskapssamordnare eller andra nyckelpersoner i beredskapsarbetet.

Var och när

Webbinariet hålls i Teams torsdagen den 30 september klockan 12-13.

Anmälan

Anmäl dig via e-post till konferens@slv.se. Observera att möteslänken kommer i ett automatiserat svar från den e-post anmälan går in till.

Läs mer om krisberedskap för offentliga måltider

Information om Krisberedskapsveckan finner du hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)

Kontakta oss

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Om Måltidsbloggen

Måltidsbloggen vänder sig till dig som arbetar med att utveckla de offentliga måltiderna och drivs av Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Vi arbetar för att främja en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i offentlig sektor.

Måltidsmodellen - ett helhetsperspektiv på hållbara måltider