Utvecklingsprogram för alla som arbetar med offentliga måltider – KliMATval

2020-02-10

Arbetar ni med livsmedel och måltider i offentlig verksamhet? (Svar JA!)
Är ni lite extra intresserade av mat och hållbarhetsfrågor (Vem är inte det?).
Ni kanske vill förändra hur och vad som äts på en skola, se över matsvinnet av de måltider som serveras i regionen eller på ett övergripande plan påverka matvanor i er kommun för en hållbar framtid? Då har ni nu chansen att utveckla hållbara lösningar i er verksamhet, kommun eller region, utifrån era användarens behov och baserat på den senaste forskningen inom klimat och miljö!

Ett utvecklingsprogram som knuffar lite extra

Vill ni ha stöd i ert hållbarhetsarbete t.ex. genom klimatsmartare menyer, stöd i matsvinnsarbetet eller underlätta för matgästen att göra hållbarare matval? Under våren 2020 startar SKR och Innovationsguiden utvecklingsprogrammet KliMATval som riktar sig till er som arbetar med mat i offentlig verksamhet och vill ha en extra knuff i hållbarhetsfrågorna. Som deltagare i KliMATval får ni stöd att utveckla insatser för hållbara matval – tillsammans med era matgäster.

Med stöd av Innovationsguiden

I utvecklingsprogrammet KliMATval får ni kunskap och stöd från både forskare i klimat och miljö från Stockholm Resilience Centre vid Stockholms Universitet och utbildare och coacher i tjänstedesign och innovation från SKR:s Innovationsguiden.

Innovationsguiden ger stöd i er utvecklingsprocess, från ax till limpa. Ni får även tips på konkreta metoder för att involvera era användare. Stödet hjälper er att praktiskt ta er an en utmaning, undersöka och förstå problemen och användarens behov och sedan samskapa och testa lösningar som skapar värde och nytta för både människor och planet.

Ni anmäler er som grupp, gärna med deltagare med olika professioner. Ni väljer en mat och klimatrelaterad utmaning som ni under programmet vill arbeta med och testa lösningar för i er verksamhet.

Programmet finansieras av Vinnova, antagna team deltar kostnadsfritt.

Kontakta oss

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Om Måltidsbloggen

Måltidsbloggen vänder sig till dig som arbetar med att utveckla de offentliga måltiderna och drivs av Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Vi arbetar för att främja en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i offentlig sektor.

På Måltidsbloggen kan du följa vårt arbete, men också ta del av den kraft och kunskap som finns ute i landet!

Måltidsmodellen - ett helhetsperspektiv på hållbara måltider