Offentliga måltidens dag 2021 – hur ska ni fira?

2021-06-01

I höst är det dags att följa upp förra årets braksuccé, Offentliga måltidens dag, som uppmärksammas alla offentliga måltider runt om i landet. Har din organisation redan en idé om hur Sveriges viktigaste måltider ska firas? Perfekt, anmälan öppnar idag!

Offentliga måltidens dag går i år av stapeln den 21 oktober. Initiativet kommer från MATtanken, som även koordinerar dagen. Tanken är att Offentliga måltidens dag ska vara en årligen återkommande dag då kommuner och regioner visar upp sin måltidsverksamhet på olika sätt. Premiäråret 2020 fick ett stort gensvar som uppmärksammades medialt, lokalt och regionalt. Kanske vågar vi drömma om en höst med fler publika aktiviteter än förra året?

Hur gör din verksamhet för att vara med?

Firandet sker genom att offentliga måltidsverksamheter i hela landet visar upp sin verksamhet på olika sätt. Från och med idag, den 1 juni kan du eller din måltidsorganisation anmäla aktiviteter via MATtankens webbsida. All information hittar du på www.mattanken.se/omd.

Vilka når vi?

Det är Sveriges offentliga måltidsorganisationer som tillsammans med kollegor inom skola, vård och omsorg, matgäster, anhöriga och ytterst – alla invånare, firar Offentliga måltidens dag.

MATtanken har 2021 för avsikt att parallellt med koordineringen jobba för att nå beslutsfattare i kommuner, regioner och på nationell nivå. Detta för att ytterligare nå ut och förstärka betydelsen av offentliga måltider och firandet av Offentliga måltidens dag. Mer information om detta kommer senare.

Alltför många vet för lite om våra offentliga måltider

Nu ser vi till att, med koordinerade och gemensamma krafter, lyfta fram och visa upp de moderna och hållbara offentliga måltider som serveras runt om i landet. Måltider som gör skillnad!

Mer information:

Kontakta oss

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Om Måltidsbloggen

Måltidsbloggen vänder sig till dig som arbetar med att utveckla de offentliga måltiderna och drivs av Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Vi arbetar för att främja en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i offentlig sektor.

Måltidsmodellen - ett helhetsperspektiv på hållbara måltider