Innovation för hållbara skolmåltider – nu finns film från webbinariet den 8 oktober!

2021-11-15

Projektet Ett nytt recept för skolmåltider arbetar med innovation som ska bidra till ett mer hållbart livsmedelssystem – för miljön, hälsan och ekonomin. Under Innovationsveckan i början av oktober ordnade Livsmedelsverket och Vinnova ett webbinarium där vi tillsammans med representanter för Vallentuna och Munkedals kommuner berättade om projektets arbetsmetoder och viktiga insikter. Nu kan du ta del av webbinariet i efterhand!

I Ett nytt recept för skolmåltider testar vi hur offentlig sektor – med skolmåltiderna som verktyg – kan bli en murbräcka för att ställa om hela livsmedelssystemet. Det handlar om att förändra vanor, lokalt näringsliv, upphandling, kompetensutveckling, stadsutveckling, med mera.

Kontakta oss

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Om Måltidsbloggen

Måltidsbloggen vänder sig till dig som arbetar med att utveckla de offentliga måltiderna och drivs av Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Vi arbetar för att främja en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i offentlig sektor.

Måltidsmodellen - ett helhetsperspektiv på hållbara måltider