Hur ska man tänka med kött i offentliga kök? – webbinarium

2020-06-02

Hur ska man hantera den, för många, komplexa frågan om kött och vilket kött (och hur mycket) man ska servera i de offentliga köken? Var redo framför skärmarna den 9 juni kl. 13.30 då detta och mycket mer avhandlas. Livsmedelsverkets och kompetenscentrums Ulrika Backlund medverkar i webbinariet.

Webbinarium 9 juni om kött i offentliga kök

Mattankens webbinarium den 9 juni handlar om kött i offentliga kök. Vi får möta representanter från Jordbruksverket, Upphandlingsmyndigheten och från oss på Livsmedelsverket som kommer att prata bland annat om:

  • Köttkonsumtionens miljö- och klimatpåverkan
  • Aktuell statistik över köttkonsumtionen i Sverige
  • De nyligen uppdaterade upphandlingskriterierna för kött
  • Hälsoaspekten av köttkonsumtion ur barn- och äldreperspektiv
  • Livsmedelsverkets råd kring kött, för hälsan och miljön

Ulrika Backlund från kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg samt avdelningen för hållbara måltider på Livsmedelsverket kommer att medverka. Eva Sundberg och Pernilla Fischerström från Mattanken håller i spakarna.

Samla ihop kollegorna och titta tillsammans! Läs mer och anmäl dig på Mattankens webbplats. Är du redan upptagen den 9 juni? Webbinariet går att titta på i efterhand på MATtankens webbsida!

Mer på ämnet

Kontakta oss

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Om Måltidsbloggen

Måltidsbloggen vänder sig till dig som arbetar med att utveckla de offentliga måltiderna och drivs av Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Vi arbetar för att främja en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i offentlig sektor.

På Måltidsbloggen kan du följa vårt arbete, men också ta del av den kraft och kunskap som finns ute i landet!

Måltidsmodellen - ett helhetsperspektiv på hållbara måltider