Boverket vill ha din hjälp! Söker bilder på måltidsmiljöer i skolan

2020-12-03

Boverket – myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende – tar just nu fram en webbaserad vägledning om skolors och förskolors fysiska miljöer. Till den söker de nu bilder på inspirerande måltidsmiljöer från skolor runt om i landet.

Vägledningen om fysiska miljöer beskriver hur skolor och förskolor kan planeras, byggas och förvaltas för att såväl barn och unga som vuxna ska må bra och kunna utvecklas. Måltidsmiljöerna spelar då en viktig roll!

Varje kommun och ort är unik, och det finns inte en utformning eller lösning som fungerar överallt. Boverket söker därför nu inspirerande bilder på olika typer av måltidsmiljöer i skolan!

Det kan exempelvis vara bilder på en skolrestaurang som är utformad så att elevernas möjlighet till delaktighet och inflytande ökar,  en måltidsmiljö utomhus, en skolrestaurang/matsal som är uppdelad i mindre rumsligheter, eller ett rum där ljudmiljön blivit särskilt bra med hjälp av möblering, materialval eller en genomtänkt placering av akustikplattor.

Miljöerna som visas upp ska vara tillgängliga, rymliga och ljusa. Boverket ser gärna att det finns människor med på bilderna, men det är då viktigt att fotografen har deras/målsmans godkännande enligt GDPR.

Tag chansen att visa upp era goda exempel!

Skicka gärna era bilder till Maria Eggertsen Teder, arkitekt och specialist på social hållbarhet på Boverket: Maria.E.Teder@boverket.se

Kontakta oss

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Om Måltidsbloggen

Måltidsbloggen vänder sig till dig som arbetar med att utveckla de offentliga måltiderna och drivs av Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Vi arbetar för att främja en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i offentlig sektor.

På Måltidsbloggen kan du följa vårt arbete, men också ta del av den kraft och kunskap som finns ute i landet!

Måltidsmodellen - ett helhetsperspektiv på hållbara måltider