Gulaschsoppa

Den kräver sin tid på spisen, men det är den värd – denna mustiga och värmande gulaschsoppa.

4 portioner

Tillagningstid: 2 timmar, varav arbetstid 30 min.

Du behöver:

  • 4 lökar
  • 400 g potatis (skalad vikt)
  • 2-3 persiljerötter eller 2-3 palsternackor (300 g skalade)
  • 4 morötter
  • 2 paprikor
  • 400 g bog eller innanlår (nötkött)
  • 3 msk oliv- eller rapsolja 
  • 1 l vatten
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk timjan
  • peppar och salt (med jod) efter smak (max 2 tsk)

Tillbehör: Nyckelhålsmärkt bröd eller hembakat fullkornsbröd

Gör så här:

  • Hacka lökarna. Skala och skär potatis, persiljerötter/palsternacka och morötter och skär i tärningar. Skölj paprika och skär i tärningar. Skär också köttet i tärningar 2 x 2 cm.
  • Värm oljan i en gryta. Bryn köttet. Tillsätt lök, potatis, persiljerötter/palsternacka, morötter och paprika och låt fräsa med i någon minut.
  • Tillsätt vatten, krossad tomat, paprikakrydda och timjan och låt koka på svag värme i 1,5 timmar, tills köttet är mört. Smaka av soppan med salt och peppar.

Soppor

Senast granskad 2022-09-07