Webbinarium 8 oktober: Innovation för hållbara skolmåltider

2021-10-04

Idag inleds Innovationsveckan, som lyfter innovationsarbete i offentlig sektor. I samband med det bjuder Livsmedelsverket och Vinnova in till ett webbinarium om projektet Ett nytt recept för skolmåltider. Ta chansen att få en inblick i ett pågående arbete där myndigheter och kommuner jobbar tillsammans med en gemensam mission: att skapa ett hållbart skolmåltidssystem.

Flicka med luva, som luktar på padrons i växthus

Livsmedelssystemet måste bli mer hållbart – för planetens, människornas och välståndets skull. Utmaningarna är både komplexa och globala, men kräver också innovation på gräsrotsnivå.

I Ett nytt recept för skolmåltider testar vi hur offentlig sektor – med skolmåltiderna som verktyg – kan bli en murbräcka för att ställa om hela livsmedelssystemet. Munkedal, Hofors, Karlstad och Vallentuna experimenterar med lösningar för att skapa ett system där alla elever i Sverige äter hållbar och hälsosam mat. Det handlar om att förändra vanor, lokalt näringsliv, upphandling, kompetensutveckling, stadsutveckling, med mera.