Sökes: idésprutor för ett nytt och hållbart skolmåltidssystem!

2021-05-03

Kan du tänka utanför lunchboxen? Då är du kanske en av deltagarna i våra kommande idéworkshopar för framtidens skolmåltider. Det handlar om att tänka nytt och stort inom ämnen som pedagogik, skolmåltidsmiljö, främjandet av hållbart näringsliv, upphandling, med mera.

I projektet Ett nytt recept för skolmåltider arbetar Livsmedelsverket, Vinnova och andra statliga myndigheter tillsammans med fyra kommuner för visionen att alla barn i Sverige ska äta goda och hållbara skolmåltider. Nu söker vi vassa experter och innovatörer som vill bidra till att öka innovationshöjden i idéworkshopar som vår konsult Antrop genomför inom ramen för projektet.

Det handlar om att tänka nytt och stort inom ämnen som pedagogik, skolmåltidsmiljö, främjandet av hållbart näringsliv, upphandling, med mera. Vi välkomnar tips på personer som kan komma med idéer som verkligen kan påverka. Det kan vara stjärnkockar, superpedagoger, innovatörer, talangfulla ljuddesigners, stadsplanerare, stressforskare, och så vidare. 

De som deltar i workshoparna kan vara med och sätta riktningen för vad våra barn och barnbarn äter i skolan i framtiden och hur de upplever måltiderna!