Påminnelse: Kan insatser i butiken minska konsumenternas matsvinn? – Välkommen till vårt frukostseminarium den 25 augusti

2021-08-20

På ett digitalt frukostseminarium den 25 augusti kl. 8.30–9.15 presenterar Livsmedelsverket en ny studie om vad butiker kan göra för att påverka konsumenternas matsvinn. Boka in seminariet i din kalender och spara länken till webbsändningen.

Majoriteten av all mat som slängs i onödan slängs i hemmen. Men vad som händer på vägen dit kan också ha betydelse för hur stort matsvinnet blir. I en ny studie har vi tittat på dagligvaruhandelns roll och hur de skulle kunna hjälpa konsumenter att minska sitt svinn.

Välkommen till vårt digitala frukostseminarium för att ta del av resultaten och de viktigaste slutsatserna. Se länk nedan. Ingen föranmälan krävs.

Tid: 25 augusti kl. 8.30-9.15

Medverkande:

  • Karin Fritz, projektledare för Livsmedelsverkets regeringsuppdrag om minskat matsvinn
  • Christina Gravert, beteendeekonom och biträdande professor, Köpenhamns universitet, grundade av Impactually
  • Clara Leandersson, projektledare, Ramboll
  • Erik Ahlskog, handlare på ICA Kvantum Höganäs, vars butik deltagit i studien