Hela Sverige får #svinnsikt!

2020-09-29

Idag är det premiär för den första internationella matsvinnsdagen någonsin. En mängd olika aktiviteter genomförs runt om i världen - nationellt, regionalt och säkert lokalt. Kanske uppmärksammar även ni matsvinnet lite extra just idag?

Konsumentkampanj för att öka insikten om vårt eget matsvinn

Livsmedelsverket lanserar i dagarna konsumentkampanjen Hela Sverige får #svinnsikt. Den syns i sociala medier under vecka 40 och 41. Det handlar om att vi konsumenter ska få insikt om ATT vi slänger mat och att det går att göra något åt det. Även små skillnader gör stor skillnad eftersom vi konsumenter är så många! Ni har säkert #svinnsikt i er verksamhet, men hur är det med matsvinnet hemma hos er?

Svinnsikts-coachen

Svinnsikts-coachen är ett snabbtest på webben där ni kan fylla i ert matsvinn i hemmet för en dag. Även den dryck ni eventuellt häller ut i vasken fylls i. Ni får sedan tips och pepp om hur ni kan göra för att minska ert svinn!

Dela gärna bilder på när ni får #svinnsikt och/eller tips för att minska matsvinnet med #svinnsikt #FLWday och #minskamatsvinnet, på Instagram och facebook.

Svinnsikts-arbetet  sker inom regeringsuppdraget för minskat matsvinn där Livsmedelsverket samarbetar med Naturvårdsverket och Jordbruksverket .