E-utbildning om export för företag

2020-09-21

Vill du veta mer om hur det fungerar med livsmedelsexport? Hur går det till exempel till när en marknad utanför EU öppnas upp? Det och mycket mer får du lära dig i den uppdaterade e-utbildningen för export.

Livsmedelsverkets e-utbildning för export är nu uppdaterad och kompletterad med nya delar. Utbildningen är tillgänglig både för företag och kontrollpersonal och är kostnadsfri. 

Utbildningen är användbar för alla inspektörer på en kontrollmyndighet men också för dig som arbetar med export på ett företag.

I e-utbildningen får du veta mer om hur det går till när en marknad i ett land utanför EU öppnas upp, vad du förväntas tänka på vid en inspektion från ett importland, hur du hittar information om export av livsmedel och hur ett exportintyg utfärdas. Du får också veta vad exportgruppen på Livsmedelsverket arbetar med.

I utbildningen får du också lära dig om hur processen för marknadstillträde av livsmedel till länder utanför EU går till och vilka uppgifter som Livsmedelsverket och Jordbruksverket har i den processen.

Nytt i utbildningen är avsnittet ”Inspektion från importland” där företag och kontrollpersonal ges information om vad man kan tänka på vid en inspektion från en myndighet från ett land utanför EU.

Här hittar du e-utbildningen: