Gröt, bröd och pasta

Oförpackade limpor som ligger i en hög

Gröt, bröd och pasta med Nyckelhålet måste innehålla en viss mängd fullkorn och fibrer. Mängden fett, socker och salt är begränsad.

Produktgrupp Produkter som omfattas Kriterier
7 Gröt och grötpulver
  • sockerarter högst 5 g/100 g
  • fiber minst 1 g/100 g
  • fullkorn minst 55 %
  • salt högst 0,3 g/100 g
  • fett högst 4 g/100 g
8a Mjukt bröd samt brödmixer
  • sockerarter högst 5 g/100 g
  • fiber minst 5 g/100 g
  • fullkorn minst 30 %
  • salt högst 1,0 g/100 g
  • fett högst 7 g/100 g
  Glutenfria bröd och brödmixer
  • sockerarter högst 5 g/100 g
  • fiber minst 5 g/100 g
  • fullkorn minst 10 %
  • salt högst 1,0 g/100 g
  • fett högst 7 g/100 g
8b Rågbröd, brödmixer baserade på råg
  • sockerarter högst 5 g/100 g
  • fiber minst 6 g/100 g
  • fullkorn minst 35 %
  • salt högst 1,2 g/ 100 g
  • fett högst 7 g/100 g
9 Hårt bröd och skorpor
  • sockerarter högst 5 g/100 g
  • fiber minst 6 g/100 g
  • fullkorn minst 50 %
  • salt högst 1,3 g/100 g
  • fett högst 7 g/100 g
  Glutenfritt hårt bröd och skorpor
  • sockerarter högst 5 g/100 g
  • fiber minst 6 g/100 g
  • fullkorn minst 15 %
  • salt högst 1,3 g/100 g
  • fett högst 7 g/100 g
10 Pasta
  • fiber minst 6 g/100 g
  • fullkorn minst 50 %
  • salt högst 0,1 g/100 g
 

Glutenfri pasta

  • fiber minst 6 g/100 g
  • salt högst 0,1 g/100 g

Nyckelhålsregler

Senast granskad 2017-12-28