Företag - coronavirus

Kvinna håller i plåt med broccoli i restaurangkök

Här finns svar på vanliga frågor från företag om coronavirus. Vi uppdaterar informationen när det kommer ny kunskap och nya rekommendationer

Vad gäller för min verksamhet?

Smittar coronavirus via mat?

Det finns inget som tyder på att man blir sjuk om man äter mat som det finns coronavirus på. Det gäller även oförpackade livsmedel som bröd och lösgodis. Coronavirus smittar främst via mikroskopiska droppar i luften som kommer ner i luftvägarna – inte via magtarmkanalen.

Om en medarbetare i vårt tillagningskök har coronavirus, kan viruset smitta via maten som serveras?

Är man sjuk bör man inte jobba. Om ert livsmedelsföretag har en medarbetare som har blivit sjuk -  följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Är det något speciellt att tänka på när det gäller coronavirus och hygien i vår verksamhet?

Vad gäller för offentliga kök och verksamheter inom vård och omsorg?

Prenumerera på våra nyheter för företag

Coronapandemin - frågor och svar

Senast granskad 2021-09-28