Nyheter för livsmedelsföretagare

Här listar vi nyheter för livsmedelsföretagare.

  • Pratar ni svinniska? Använd Livsmedelsverkets koncept!

    Livsmedelsverkets nyord för minskat matsvinn – svinniska – används nu av flera aktörer runt om i landet. Och ju fler som pratar svinniska, desto större chans att fler blir medvetna om vad de kan göra för att minska sitt matsvinn!

    2019-11-14 -

  • Information om naturligt mineralvatten och källvatten i Kontrollwiki

    Livsmedelsverkets webbplats med vägledande och stödjande information, Kontrollwiki, har nu utökats med information om naturligt mineralvatten och källvatten.

    2019-10-31 -

  • Jäst i ekologiska livsmedel

      Livsmedelsverket omprövar kravet om att ekologisk jäst ska användas vi tillverkning av ekologiska livsmedel och tillåter nu att icke-ekologisk jäst används.  

    2019-10-18 -

  • Webbinarium: Klimatanpassning i livsmedelsföretag

    Klimatet förändras och ett mer extremt klimat, med bland annat torka, kraftiga regn och fler värmeböljor, ställer livsmedelssektorn inför stora utmaningar. Livsmedelsföretag behöver därför se över sin verksamhet och fundera på var den är sårbar för klimatförändringarna, och hur man kan förbereda sig på olika sätt.

    2019-10-17 -

  • Bred uppslutning på branschdag om matsvinn

    Att minska matsvinnet stod i fokus när ett 120-tal personer från hela livsmedelskedjan samlades på Näringsdepartementet den 30 september. Livsmedelsverket, Jordbruksverket och Naturvårdsverket arrangerade. Under dagen berättade en mängd olika aktörer och branschrepresentanter om sitt arbete med att uppfylla åtgärder i Fler gör mer – Nationell handlingsplan för minskat matsvinn.

    2019-10-04 -

  • Reviderade föreskrifter om berikning

    Nu är föreskrifterna om berikning reviderade så att även smaksatta fermenterade mjölkprodukter och motsvarande smaksatta vegetabiliska produkter omfattas av berikningskravet.

    2019-10-03 -

  • Livsmedelsverkets vintermöte 2020

    Boka datumet den 5 mars 2020 för Livsmedelsverkets vintermöte redan nu. Temat är Tillsammans mot livsmedelsbedrägerier. Du som representerar någon del av livsmedelskedjan, från primärproduktion och förädling till distribution och handel är välkommen.

    2019-10-02 -

  • Mötesplats livsmedelsförsörjning 2019 öppen för anmälan

    Nu öppnar anmälan till Mötesplats livsmedelsförsörjning – en dag där vi diskuterar och möts kring frågor hur Sveriges invånare får mat även vid kris och höjd beredskap.

    2019-09-27 -

  • Lektin från bönor orsakade matförgiftning på skola i Skellefteå

    Ett stort antal personer blev nyligen sjuka efter att ha ätit på skolrestaurangen på Baldergymnasiet i Skellefteå. Provsvaren visar att bönorna i en köttfärsgryta innehöll höga halter lektin.

    2019-09-27 -

  • Reviderade nationella riktlinjer för ekologisk produktion

    Nationella riktlinjer för ekologisk produktion från LRF är reviderade och bedömda av Livsmedelsverket. Riktlinjerna finns nu publicerade på Livsmedelsverkets webbplats.

    2019-09-26 -