Söksida

Hittade 310 träffar på ""

  • Tack

    Tack Ditt meddelande har nu skickats. Tack för att du kontaktat Livsmedelsverkets tipsfunktion för livsmedelsfusk.
    Sida - Om oss - Senast granskad 2019-04-17
  • Nordisk Metodikkommitté för Livsmedel (NMKL)

    NMKL är ett samarbetsforum för nordiska experter inom livsmedelsanalyser inom både offentlig och privat sektor och som startade år 1946. NMKL har som mål att: Vara ett nordiskt nätverk för experter
    Sida - Om oss - Senast granskad 2019-01-07
  • Nordiska Matförvaltningsgruppen, NMF

    Arbetsgruppen har ansvar för aktiviteter inom lagstiftning, tillsyn, märkning och konsumentinformation på livsmedels- och konsumentområdet. Nordiska Matförvaltningsgruppen (NMF) finns under
    Sida - Om oss - Senast granskad 2019-05-08
  • EFSA Focal Point

    EFSA Focal Point Livsmedelsverket är Focal Point, det vill säga en nationell kontaktpunkt, mellan den Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet, EFSA, och nationella myndigheter inom
    Sida - Om oss - Senast granskad 2019-02-18
  • Kommittéer och samarbeten

    Sida - Om oss - Senast granskad 2019-04-02
  • Gör skillnad för många, varje dag

    Livsmedelsverket utför kontroll för kvalitet i livsmedelsproduktionen – för djurens bästa, för konsumenternas hälsa, och för att underlätta för företagen att göra rätt. Som medarbetare i
    Sida - Om oss - Senast granskad 2018-10-23
  • Roller och behörighet

    Officiell veterinär, livsmedelskontrollant eller inspektör, oavsett din roll har du ett viktigt uppdrag i livsmedelskontrollen. Du arbetar för att allt ska gå rätt till i livsmedelsproduktionen – för
    Sida - Om oss - Senast granskad 2019-01-16
  • Pressinbjudan - Mötesplats livsmedelsförsörjning

    Pressinbjudan - Mötesplats livsmedelsförsörjning 28 november En robust livsmedelsförsörjning innebär att alla får mat, även vid kris och höjd beredskap. Kedjan från jord till bord har flera
    Sida - Pressmeddelanden - Senast granskad 2018-11-26
  • Nya råd lyfter skolmatens betydelse för hälsa och lärande

    Mer grönt och mindre kött i skolrestaurangen. Mindre socker i fritids och skolkafeterior. Livsmedelsverkets uppdaterade råd "Bra måltider i skolan" lyfter fram hur skolmåltiden kan göra skillnad för
    Sida - Pressmeddelanden - Senast granskad 2018-11-06
  • Dricksvattnet måste skyddas i en uppkopplad värld

    Dricksvatten är fundamentalt för att samhället ska fungera. Hur skyddar man sig mot att produktion och distribution inte råkar ut för störningar och sabotage i en värld där allt fler funktioner är
    Sida - Pressmeddelanden - Senast granskad 2018-11-01
  • Kontrollen i livsmedelskedjan måste bli likvärdig

    Kontrollen i livsmedelskedjan måste bli likvärdig Kontrollen i livsmedelskedjan fungerar generellt bra i Sverige. Det ger säkra livsmedel, friska djur och sunda växter. Men det finns utrymme för
    Sida - Pressmeddelanden - Senast granskad 2018-08-29
  • Fortfarande viktigt att spara på dricksvattnet

    Efter sommarens torka har vi nu haft några dagar med regn och svalare väder på en del håll i landet. Men vi måste fortfarande spara på dricksvattnet. Grundvattennivåerna är fortsatt mycket låga i de
    Sida - Pressmeddelanden - Senast granskad 2018-08-09
  • Värmeböljan ger oss månader av rötmånad

    I slutet av juli börjar den period vi traditionellt kallar rötmånaden. Men det är egentligen vädret, värmen och fukten, som avgör om det är rötmånad för maten eller inte. Eftersom det har varit
    Sida - Pressmeddelanden - Senast granskad 2018-07-17
  • Nya krav för ”fri-från”-produkter

    Nya krav för ”fri-från”-produkter I höst blir det obligatoriskt för företag som märker livsmedel med "fri-från" att anmäla dessa till Livsmedelsverket. Syftet med anmälan är både att stärka
    Sida - Pressmeddelanden - Senast granskad 2018-07-12
  • Frysta jordgubbar bakom utbrott av hepatit A

    Sedan i maj har 13 personer i framför allt södra Sverige smittats av hepatit A. Smittan har spårats till frysta jordgubbar från Polen. Det aktuella partiet jordgubbar har inte sålts direkt till
    Sida - Pressmeddelanden - Senast granskad 2018-07-04
  • Campylobacterutbrottet utvärderat – förslag på effektivare smittskyddsarbete

    Under hösten 2016 till sommaren 2017 blev betydligt fler personer än normalt smittade med campylobacter. Producenter och berörda myndigheters hantering av utbrottet har nu utvärderats i syfte att ta
    Sida - Pressmeddelanden - Senast granskad 2018-06-21
  • Hitta rätt i fiskfrossan

    Till midsommar står många läckerheter uppdukade på matbordet, inte minst en uppsjö av fisk och skaldjur. Fisk är både gott och nyttigt så njut gärna av det flera gånger i veckan – men kolla var den
    Sida - Pressmeddelanden - Senast granskad 2018-06-19
  • Fler gör mer - handlingsplan för minskat matsvinn

    42 konkreta åtgärder för minskat matsvinn i Sverige Idag, 18 juni, lämnar Livsmedelsverket, Naturvårdsverket och Jordbruksverket in handlingsplanen "Fler gör mer" till Näringsdepartementet.
    Sida - Pressmeddelanden - Senast granskad 2018-06-18
  • Förslag om sanktionsavgifter

    Nytt förslag om sanktionsavgifter Att allvarliga livsmedelsbrott ska kunna ge fängelse och att en sanktionsavgift ska kunna tas ut vid mindre allvarliga överträdelser har tidigare beslutats av
    Sida - Pressmeddelanden - Senast granskad 2018-06-13
  • WCRF uppdaterar råd om mat, fysisk aktivitet och cancer

    World Cancer Research Fund, WCRF, har uppdaterat sina rekommendationer för att förebygga cancer. Det viktigaste rådet är precis som tidigare att hålla en hälsosam vikt. – Det är en kvalitetskontroll
    Sida - Pressmeddelanden - Senast granskad 2018-05-25