Stekt rödspätta med aubergineröra

Om du inte provat att ugnsbaka aubergine är det dags nu! Här mixas den till en smakrik och krämig röra som passar perfekt till den spröda fisken.

4 port Tid: 45 min

Du behöver:

  • 2 auberginer
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 240 g bulgur, gärna fullkorn
  • 1 tsk salt
  • 1 bunt vårlök
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 1-2 dl vetemjöl
  • 500 g rödspättafilé (gärna miljömärkt)
  • 0,5 tsk salt peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 180 grader. 
  • Lägg auberginerna på en bakplåtsklädd plåt. Skala vitlöksklyftorna och lägg intill. Häll 2 msk olivolja över auberginerna och ugnsbaka dem i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter, tills de är helt mjuka inuti. 
  • Koka bulgur enligt anvisning på paketet, med max 1 tsk salt. 4. Skrapa auberginen från skalet och hacka ihop med vitlök, vårlök och basilika. Krydda med peppar och max 1 tsk salt.
  • Värm olivolja i en panna. Häll mjölet på en tallrik, vänd spättafiléerna i mjölet och stek dem gyllene på båda sidor. Krydda med peppar och max 0,5 tsk salt och servera med auberginröra och bulgur.

Fisk- och skaldjursrecept

Senast granskad 2019-11-08