Ingefärskyckling med wokade grönsaker

Krispiga grönsaker med kryddig ugnsbakad kycklingfilé. Kan det bli godare?

4 port

Tid: 45 min, varav arbetstid 30 min.

Du behöver

  • 300 g fullkornsris (okokt vikt)

Ingefärskyckling

  • 500 g kycklingfilé
  • 1½ msk rapsolja
  • 2,5 msk japansk sojasås
  • 2 msk sweet-chilisås
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk riven ingefära

Grönsakswok

  • ½ rotselleri eller 2-3 persiljerötter (ca 350 g rensad vikt)
  • 5 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 1-2 msk sojasås
  • 1 dl kokosmjölk

Pynt

  • 1 msk sesamfrö
  • 1 limefrukt
  • färsk koriander efter smak

Gör så här

  •  Sätt ugnen på 200 grader.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen, men utan salt eftersom rätten som helhet ger så mycket smak. 
  • Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form, smord med olja. Blanda sojasås, olja, sweet-chilisås och ingefära och häll över. Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 25 minuter, eller till dess köttet är genomstekt. Vänd gärna på filéerna en gång under stekningen. 
  • Skär selleri och morötter i tunna stavar. Skölj och ansa purjolöken och skär i tunna strimlor. 
  • Värm 1 msk olja i en wokpanna eller en djup stekpanna. När pannan är het, tillsätt grönsakerna. Det är viktigt att pannan är tillräckligt het, annars kommer grönsakerna mest kokas, inte wokas. Woka under ständig omrörning 3-4 minuter. Tillsätt sojasås och kokosmjölk och stek ytterligare 1-2 minuter.

Pynta med sesamfrön, lime och färsk koriander och servera till kycklingen.

Kycklingrecept

Senast granskad 2020-05-07