Alla ska känna matglädje och må bra av maten. Därför arbetar Livsmedelsverket för säker mat och bra dricksvatten, för att ingen konsument ska bli lurad om vad maten innehåller och för bra matvanor. Det är vårt recept på matglädje.
Alla ska känna matglädje och må bra av maten. Därför arbetar Livsmedelsverket för säker mat och bra dricksvatten, för att ingen konsument ska bli lurad om vad maten innehåller och för bra matvanor. Det är vårt recept på matglädje.
Många slakterier och vilthanteringsanläggningar är nöjda med Livsmedelsverkets kommunikation och förmåga till dialog med dem. Däremot är särskilt de större företagen mindre nöjda med förmågan att bedöma olika företag på ett likvärdigt sätt. Detta visar resultatet av två nya undersökningar som Livsmedelsverket gjort.
2019-11-20 - Pressmeddelanden
Maten på sjukhus är viktig för patientens hälsa och förutsättningar att tillfriskna, läka och tillgodogöra sig medicinsk behandling. För att maten ska hamna i magen och göra nytta behöver den utgå från patientens behov och önskemål och bli en tydligare del av vården. Det lyfts fram i Livsmedelsverkets uppdaterade råd om måltider på sjukhus, som nu går på remiss.
2019-11-20 - Pressmeddelanden
Livsmedelskontrollen genomförs inte alltid där den behövs mest. Och det finns stora variationer mellan olika kontrollmyndigheter. Det är två av slutsatserna i Livsmedelsverkets utvärdering av den svenska livsmedelskontrollen 2018.
2019-11-12 -
Resultatet av Livsmedelsverkets kontroll av bekämpningsmedelsrester i livsmedel för år 2017 är nu publicerat. Inga svenskodlade produkter hade halter över gränsvärdet under detta år. Andelen prover som visade överskridna gränsvärden ökade något för andra året i rad, men låg ändå på historiskt låga nivåer.
2019-11-07 - Pressmeddelanden
2019-10-25 - Debattartiklar