Indisk kycklinggryta

Kanske låter det märkligt med kanel i grytan, men prova! Det här är en liten smaksensation väl värd att testa.

4 port

Tid: 40 min, varav arbetstid 30 min.

Du behöver:

  • 300 g fullkornsris (okokt vikt)
  • 2 gula lökar
  • 2 röda paprikor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk finhackad chili eller sambal oelek
  • 5 morötter
  • 3 msk rapsolja
  • 2 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk stött spiskummin
  • 0,5 -1 tsk stött koriander
  • 1-2 tsk curry
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1,5 burk kokosmjölk lätt (600 g)
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 400 g kycklingfilé
  • 3-4 msk lime- eller citronsaft
  • 1½ tsk salt (med jod)

Tillbehör:

  • 400 g kokta grönsaker, t ex broccoli eller gröna bönor

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisning på paketet, men utan salt, eftersom resten av rätten ger så mycket smak.
  • Hacka lök, paprika, vitlök och chili. Riv morötterna. Fräs alltsammans i olja i en gryta.
  • Tillsätt lagerblad, kanelstång, spiskummin, koriander, curry, krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärning och låt koka 15 minuter. Ta ur lagerblad och kanelstång och mixa grytan slät.
  • Skär kycklingen i strimlor och tillsätt dem i grytan. Låt koka 5-10 minuter (beroende på kycklingbitarnas storlek) tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med limesaft och salt, max 1,5 tsk. 
  • Dela broccolin i buketter och skär stocken i tärningar. Koka 4-5 minuter i osaltat vatten. Servera med ris och grönsaker.

Kycklingrecept

Senast granskad 2020-05-07