Alla ska känna matglädje och må bra av maten. Därför arbetar Livsmedelsverket för säker mat och bra dricksvatten, för att ingen konsument ska bli lurad om vad maten innehåller och för bra matvanor. Det är vårt recept på matglädje.
Alla ska känna matglädje och må bra av maten. Därför arbetar Livsmedelsverket för säker mat och bra dricksvatten, för att ingen konsument ska bli lurad om vad maten innehåller och för bra matvanor. Det är vårt recept på matglädje.
EU ser över reglerna för hur mat ska märkas i framtiden. Det handlar exempelvis om näringsinnehåll, bäst-före-datum och ursprungsmärkning. Fram till 3 februari finns möjlighet för alla att gå in och lämna synpunkter direkt till EU-kommissionen på framtagna alternativ.
2021-01-19 - Pressmeddelanden
EU:s nya dricksvattendirektiv skärper arbetet med fortsatt säkert dricksvatten. Bland nyheterna finns gränsvärden och krav på att bland annat PFAS och bisfenol A kontrolleras. Det ställs också krav på att göra riskbedömningar tidigare i dricksvattenkedjan. Sverige har två år på sig att föra in direktivet i svensk lagstiftning.
2021-01-18 - Pressmeddelanden
Hela Sveriges befolkning ska få mat och dricksvatten även vid kris eller krig. Från och med 2021 får Livsmedelsverket nya uppgifter och resurser för att bygga upp Sveriges nya livsmedelsberedskap.
2020-12-22 - Pressmeddelanden
Just nu pratas det mycket om D-vitamin. Personer över 75 år och de som inte får tillräckligt med solljus på huden på grund av heltäckande kläder är exempel på grupper som behöver ta tillskott med D-vitamin. Barn under 2 år är också en sådan grupp.
2020-12-16 - Pressmeddelanden
Livsmedelsverket har uppdaterat rådet om introduktion av mat med gluten till barn under ett år. Det nya rådet är att börja ge mat med gluten på samma sätt som annan mat. Men det är viktigt att börja med små mängder och att öka mängden långsamt.
2020-12-14 - Pressmeddelanden