Fiskedeller med tomatsallad och avokadoröra

Små, söta och supergoda fiskbiffar som kan kryddas lite som man vill. Den som inte gillar chili byter mot dill, gräslök eller curry.

4 port

Tillagningstid: 30 min

Du behöver:

Potatis

  • 700 g potatis, gärna små

Tomatsallad

  • 5 tomater i skivor (eller 10 mindre)
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 hackad schalottenlök
  • 1 tsk hackad färsk ingefära
  • ½ msk flytande honung
  • salt, ca 1 krm

Avokadoröra

  • 1-2 avokado
  • 3 msk kvarg
  • 1 tsk senap
  • lite dill (fryst går fint)
  • juice från en limefrukt
  • svartpeppar och salt (max 0,5 tsk)

Fiskedeller

  • 400 g torskfilé
  • 200 g laxfilé
  • 125 g havregryn
  • 2 medelstora ägg
  • 1-2 schalottenlökar
  • 1 röd paprika
  • chili efter smak
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja till stekning

Gör så här:

  • Koka potatisen.

Tomatsallad

  • Blanda tomat, vitlök och lök i en skål.
  • Blanda ingefära och honung och droppa över.
  • Smaka av med lite salt.
  • Låt stå minst 10 minuter.

Avokadoröra 

  • Rör ihop allt och smaka av med lite lime, peppar och salt (max 0,5 tsk).

Fiskedeller

  • Skär fisken i bitar och mixa till en färs.
  • Tillsätt havregryn och ägg.
  • Hacka lök och paprika och tillsätt.
  • Krydda med lite chili, peppar och salt (max 1 tsk). 
  • Forma fiskedeller med en sked.
  • Hetta upp oljan i en panna och stek 2-3 minuter på vardera sidan och servera.

Fisk- och skaldjursrecept

Senast granskad 2019-11-08