Färgglad pastasallad med fläskfilé

Den här rätten kan varieras i det oändliga, genom att byta ut grönsaker efter smak och säsong. Paprika, sojabönor, broccoli, blomkål och palsternacka är också gott i.

4 port

Tid: 30 min.

Du behöver

  • 1 fläskfilé eller kycklingfilé, motsvarande 500 g
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 250 g fullkornspasta
  • 200 g sockerärtor eller haricotsverts
  • 4 morötter
  • 0,5 gurka
  • 200 g tomater, små eller stora

Dressing

  • 3 msk olivolja eller kallpressad rapsolja
  • 1 msk äppel- eller vitvinsvinäger
  • 3 msk hackad basilika, persilja eller purjolök
  • 1 tsk salt, peppar
  • Tillbehör
  • 200 g fullkornsbröd

Gör så här

  • Putsa köttet från senor och hinnor. Skär det i 2 cm tjocka bitar. Blanda vetemjöl, salt och peppar och vänd köttet i det.
  • Bryn köttet på båda sidor i en medelvarm panna. Stek dem därefter 2-3 minuter tills köttet är genomstekt. 
  • Koka pastan enligt anvisning på paketet, men utan salt, eftersom rätten i övrigt ger så mycket smak. Låt sockerärter eller haricotsverts koka med sista 2-3 minuterna. Häll av i durkslag och skölj med kallt vatten. 
  • Riv morötterna. Skär gurkan i tärningar och tomaterna i bitar. Blanda alla grönsaker med pastan.
  • Blanda dressingen och häll över. Fördela köttet över salladen och servera med bröd.

Tips!

Det är också gott att byta ut köttet mot räkor.

Köttrecept

Senast granskad 2019-11-08