Kikärtsbiffar med rödbetssallad och pestopotatis

De här vegobiffarna påminner om falafel i smaken. Den som vill kryddar med spiskummin och persilja och serverar i pitabröd av fullkorn tillsammans med grönsaker, oliver och lite fetaost.

4 port

Tid: 40 min

Du behöver

Pestopotatis

  • 1 kg potatis
  • 100 g pesto

Kikärtsbiffar

  • 2 burkar kikärtor (ca 6 dl kokta)
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,5 dl lättmjölk
  • 1-2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk citronsaft
  • 1,5 tsk salt
  • peppar
  • 2 msk rapsolja till stekning

Rödbetssallad

  • 2 rödbetor (ca 200 g skalad vikt)
  • 1/3 rotselleri (ca 200 g skalad vikt)
  • 2 äpplen

Dressing

  • 1,5 dl naturell yoghurt (0,5 % fett)
  • 1 msk majonnäs (80 % fett)
  • 0,5 tsk socker
  • 2 tsk citronsaft
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  • Skölj och koka potatisen. 
  • Mixa kikärtorna. Lägg i de övriga ingredienserna och mixa en stund till. Forma 16-20 små biffar.
  • Skala rödbetor och selleri och riv grovt. Blanda i en skål. Rör ihop ingredienserna till dressingen och blanda med rödbetor och selleri.
  • Stek kikärtsbiffarna i olja i en panna. 
  • Blanda potatisen med peston. Servera allt tillsammans.

Vegetariska recept

Senast granskad 2019-11-08