Till huvudinnehåll
Till meny
Till submeny
Entradia AB
Beställ/ladda ner material
Sök material
Kundtjänst och köpvillkor
Dataskydd och sekretesspolicy
Innehåll A-Ö
Teckenspråk
English
Logga in
Sök
Sök via kategorier istället, till exempel lagstiftning
Lagstiftning
Livsmedelsanläggningar
E-nummer
Remisser
Vägledningar
Branschriktlinjer
Nyheter
Matvanor, hälsa och miljö
Livsmedel och innehåll
Produktion, handel och kontroll
Om oss
Blanketter
Kontrollhandböcker
Kontrollwiki
Meny
Matvanor, hälsa & miljö
Kostråd
Kostråden - hitta ditt sätt
Matvanekollen – testa ditt sätt
Gravida - råd om bra mat
Bra mat när du är gravid
Gravid - Hur får jag tillräckligt med näring?
Gravid - Mat att undvika
Gravid - Hur mycket mat är lagom?
Träning för gravida
Vegokunskap för gravida och ammande
Gravida, teckenspråk
Ammande - råd om bra mat
Bra mat när du ammar
Hur får jag tillräckligt med näring?
Mat att undvika - ammande
Hur mycket mat är lagom?
Träning för den som fått barn
Vegokunskap för gravida och ammande
Barn och ungdomar
Spädbarn
Barn 1-2 år
Barn och ungdomar 2-17 år
Vegetarisk mat till barn
Vegansk mat till barn
Äldre - råd om bra mat
Folsyra för kvinnor
Vegetarisk mat
Vegansk mat
All fisk är inte nyttig
Syna saltet
Tallriksmodellen
Illustrationer av tallriksmodellen
Fotografier av tallriksmodellen
Matcirkeln
Näringsrekommendationer
Referensvärden i NNR 2012
Nyheter Mat och hälsa
Matvanor - undersökningar
Riksmaten småbarn
Riksmaten barn
Riksmaten ungdom
Riksmaten vuxna
Matkorgsundersökningar
Övervakning av ämnen i kroppen
Matvanekollen – testa ditt sätt
Sjukdomar, allergier och hälsa
Allergi och överkänslighet
Nötter och fröer - allergi
Frukt och grönsaker - allergi
Nickel - allergi
Celiaki och spannmålsallergi
Tillsatser - överkänslighet
Histamin - överkänslighet
Mjölk och laktos - allergi och intolerans
Baljväxter, jordnötter - allergi
Fisk, skaldjur och insekter- allergi
Ägg - allergi
Matvanor och sjukdom
Övervikt och fetma
Tarmfloran
Matförgiftning
Så spårar man smitta
Råd vid utlandsresa
Mat i rötmånads- och coronatider
Utbrott
Dieter och viktnedgång
Dieter
Måltider i vård, skola och omsorg
Nationellt kompetenscentrum
Måltidsmodellen
Fakta om offentliga måltider
Kartor - Fakta om offentliga måltider
Förskola
Utbildning
Skola
Utbildning
Sjukhus
Utbildning
Gruppbostad, LSS
Utbildning
Nätverk
Laga mat tillsammans
Äldreomsorg
Utbildning
Specialkost och anpassade måltider i vård, skola och omsorg
Matsvinn i storkök
Nationell metod för mätning av matsvinn
Handbok för minskat matsvinn
Kartläggning matsvinn 2021
Krisberedskap för offentliga kök
Samtal om mat i hälso- och sjukvården
Bra matvanor räddar liv
Kunskap för dig och dina patienter
Webbutbildningar om kost, livsstil och samtalet
Mer att läsa och lära på webbplatsen
Matsvinn
Minska ditt matsvinn hemma
Minska matsvinnet i storkök
Minska matsvinnet i ditt företag
Miljö
Miljösmarta matval
Nationella miljömål
Livsmedel & innehåll
Mat och dryck
Godis och snacks
Dricksvatten
När du måste koka dricksvattnet
Dricksvatten i dunk
Dricksvattenkvalitet
Vattenbrist-spara vatten
Egen brunn
Drycker och alkohol
Energidrycker
Frukt, bär, grönt och baljväxter
Jordgubbar – nyttiga men känsliga för skadegörare
Tio i topp - näringsrikast av de grönsaker vi äter mest av
Äpplen i överflöd - så här gör du mos och must utan mögelgifter
Fisk och skaldjur
Musslor och ostron
Odlad lax och Östersjölax
Kött, kyckling och ägg
Ägg - mycket näring i praktisk förpackning
Mjölk och mejeriprodukter
Opastöriserad mjölk
Pastöriserad mjölk
Spannmål, potatis, ris och kassava
Kassava
Smör, margarin och matolja
Svamp
Stenmurklan giftig även om du kokar den
Quorn
Nötter och frön
Bittermandel
Aprikoskärnor
Linfrön
Näringsämnen
Livsmedelsdatabasen
Har grönsaker, frukt och spannmål blivit mindre nyttiga?
Energi, kalorier
Protein
Fett
Enkelomättat fett
Fleromättat fett, omega-3, omega-6
Mättat fett
Transfett
Kolhydrater
Socker
Fullkorn
GI och GL
Fibrer
Vitaminer och antioxidanter
Salt och mineraler
Tillsatser, E-nummer
Sök E-nummer
Godkännande
Färgämnen
Azofärgämnen
Sötningsmedel
Aspartam
Cyklamat
Stevia och steviolglykosider
Sukralos
Konserveringsmedel
Natamycin
Stabiliseringsmedel och liknande
Antioxidationsmedel
Citronsyra
Animaliska
Syror, baser och salter
Övriga
Vax på äpplen - frågor och svar
Glutaminsyra och glutamater
Aromer och enzymer
Oönskade ämnen
Risktermometern - ett hjälpmedel för att visa och jämföra risker
Akrylamid
Algblomning - cyanobakterier
Bekämpningsmedel
Klorpyrifos - frågor och svar
Glyfosat - frågor och svar
Bekämpningsmedel fördjupning
Bisfenol A
Biogena aminer
Fluorid
Glycidylestrar och 2- och 3-MCPD-estrar i bland annat palmolja
Hormonstörande ämnen
Kolloidalt silver
Kombinationseffekter
Läkemedelsrester
Marina algtoxiner
Metaller
Mikroplast
Miljögifter
PFAS - Poly- och perfluorerade alkylsubstanser
Polycykliska aromatiska kolväten (PAH)
Bromerade flamskyddsmedel
Dioxiner och PCB
Mögelgifter
Nanopartiklar
Nitrat, nitrit och nitrosaminer
Radioaktivitet och bestrålning
Radioaktiva ämnen - cesium
Radioaktivt cesium i vildsvin
Bestrålning av livsmedel
Så påverkas livsmedel av radioaktiva ämnen
Växtgifter
Cyanogena glykosider och vätecyanid
Fenylhydraziner i champinjoner
Glycyrrhizinsyra i lakrits
Glykoalkaloider i potatis
Koffein
Kumarin i kanel
Lektiner i baljväxter
Vanliga frågor om antibiotika och antibiotikaresistens
Bakterier, virus, parasiter och mögelsvampar
Coronapandemin - frågor och svar
Bakterier
Virus
Parasiter
Nyttiga mikroorganismer
Antibiotikaresistenta bakterier
Mögelsvampar
Tillagning och förvaring
Hygien - tillagning och förvaring
Ledarhund i restaurang eller butik?
Försäljning av hembakta bullar
Matgästen i köket
Egen matlåda och mugg när du köper mat och dryck
Tillagning
Hur påverkas maten vid tillagning
Koka frysta importerade hallon
Grilla säkert och njut av maten
Syrning av grönsaker
Förpackningar och köksredskap
Avsvalning och förvaring
Mögliga livsmedel
Mat som tinat efter strömavbrott
Text på förpackning, märkning
Allergimärkning
Ingredienser och innehåll
Nyckelhålet
Nyckelhålsrecept
Nyckelhålsregler
Näringsvärde
Skyddade beteckningar
Sylt, marmelad och fruktjuicer - märkning
Ägg - märkning
Ursprungsmärkning
Vad betyder datummärkningen?
Vikt och volym
Vilseledande märkning
Kosttillskott
Vem behöver extra vitaminer och mineraler?
Risker med kosttillskott
Ämnen i kosttillskott
Här kan du rapportera misstänkta biverkningar av kosttillskott
Ekologisk mat
Nya livsmedel
Genmodifierad mat, GMO
Livsmedel vid kris
Matförråd vid kris
Laga mat utan el
Produktion, handel & kontroll
Kontrollwiki - koll på kontrollen
Starta företag
Lagstiftningen - en introduktion
Registrera företag
Registrera eller godkännas av Livsmedelsverket
Starta slakteri, stycknings- och vilthanteringsanläggning
E-handel
Starta UF-företag
Förändra eller avsluta företag
Produktion av livsmedel
Nyheter för livsmedelsföretag
Utbildningar för livsmedelsföretag
Alkoholdrycker, sprit och alkoholhaltiga preparat
Vinglögg, starkvinsglögg och spritglögg
Allergener
Spannmål som innehåller gluten
Kräftdjur och blötdjur
Ägg
Fisk
Jordnötter
Lupin
Sojabönor
Mjölk och laktos
Nötter
Selleri
Senap
Sesam
Svaveldioxid och sulfit
Ärta
Ekologisk mat
Märkning av ekologisk mat
Konventionella ingredienser
Schema för tillståndsansökan - konventionella ingredienser
För kontrollorgan
Glutenfria, laktosfria och andra "fri från"-livsmedel
Berikning
Genmodifierad mat, GMO - att tänka på för företag
Klimatanpassning
Kosttillskott - företag
Livsmedel för särskilda grupper - FSG
Matsvinn - företag
Nationell handlingsplan för minskat matsvinn i Sverige
Fakta om matsvinnsarbete
Prata svinniska - öppet för andra aktörer
Skänka/donera mat
Nya livsmedel - företag
Ansökan om godkännande eller anmälan av ett nytt livsmedel - Praktiska anvisningar
Primärproduktion
Svamp - handel och kontroll
Försäljning av ägg
Biodling och honung
Jakt
Tillsatser, aromer och enzymer
Tillsatser
Aromer
Rökaromer
Enzymer
Slakteri, stycknings- och vilthanteringsanläggning
Planerad slakt - frågor och svar
Sjukdomskoder
Information, märkning och påståenden
Färdigförpackade livsmedel
Vanliga frågor om datummärkning
Inte färdigförpackade livsmedel
Allergeninformation
Allergenmärkning på vin
Närings- och hälsopåståenden
Ansökan om nya hälsopåståenden
Att märka med Nyckelhålet
Nyckelhålet - ladda ner logotypen
Skyddade beteckningar
Skyddad geografisk beteckning
Skyddad ursprungsbeteckning
Garanterad traditionell specialitet
Ursprungsmärkning
Tilläggsmärkning av fiskprodukter, sjögräs och alger
Handelsbeteckningar för fisk- och vattenbruksprodukter
Dricksvattenproduktion
Kokning av dricksvatten - faktablad
Regler om dricksvatten
Handbok för klimatanpassad dricksvattenförsörjning
Varför klimatanpassa?
Introduktion till handboken
Analys av förutsättningar
Konsekvenser av ett förändrat klimat
Klimatanpassningsåtgärder
Exempel
Riskhantering PFAS i dricksvatten och egenfångad fisk
Guide för nödvattenplanering
Förpackat dricksvatten
Skogsbränders påverkan på råvatten
Säkra nätverk och informationssystem för dricksvatten (NIS)
Livsmedelskontroll
Nationell plan för kontrollen i livsmedelskedjan (NKP)
Mål och strategier för livsmedelskontrollen
Offentlig kontroll
Kontroll av livsmedel
Kontroller vid slakt
Kontroll av livsmedelsföretag
Avgifter
Frågor och svar om kontroll vid slakterier
Resultat av offentlig kontroll
Revision av livsmedelskontrollen
Revision av kontrollmyndigheter
EU:s kontroll
RASFF - EU:s varningssystem om livsmedel
Livsmedelsanläggningar
Förteckning över svenska naturliga mineralvatten
EU-godkända anläggningar
Lista över anläggningar godkända enligt artikel 4 i rådets direktiv 2006/88/EG
Groddar - anläggningar godkända för framställning
Tillverkare av skyddade beteckningar
Musselkontroll - öppna och stängda produktionsområden
Sök - öppna och stängda produktionsområden för musslor-ostron
Livsmedelsfusk
Nationella kontrollplanen
Om den nationella kontrollplanen
Så använder du planen
Kontrolluppdraget och verksamhetsstyrning
Övergripande mål och prioriteringar
Regeringsuppdrag, utredningar och översyn av lagstiftningen
Hitta operativa mål och aktiviteter
Tidigare utfört arbete under planperioden
Så här utförs kontrollen
Livsmedelskedjan
Process för kontroll
Vem, vad, hur? - inom lagstiftningens olika områden
Myndigheter, kontrollorgan och laboratorier
Myndigheterna i livsmedelskedjan
Kontrollorgan
Nationella referenslaboratorier
Samordning och samarbete i livsmedelskedjan
Nationell samordning och samarbeten
Samarbeten mellan myndigheter
Samverkan med företag och konsumenter
Beredskapsplaner och ömsesidigt stöd
Revision av kontrollmyndigheter
Nationella revisionsmål
Så utvecklas kontroll och beredskap
Kontakt och nyheter
Nyheter - nationella kontrollplanen
Lokaler, hantering och hygien
Lokaler, hygien och företagens egen kontroll
Exempel på struktur för egen kontroll
Material i kontakt med livsmedel
Frågor och svar om bambu och plast i tallrikar och muggar
Faror i livsmedel
Arsenik i ris
Akrylamid
Rökning, grillning och PAH
Laboratorieverksamhet och vetenskapligt stöd
Laboratorietjänster
Projekt
Mikrobiologisk kompetensprovning
Mikrobiologiska referensmaterial
Nationella referenslaboratorium NRL
Laboratorienätverk
Import, export samt handel inom EU
Aktuellt
Importguiden
Import - animaliska livsmedel
Avgifter och betalning vid import av animaliska livsmedel
Förhandsanmälan (TRACES.NT) och bokning av kontroll
Gränskontrollstationer - animaliska produkter
Skyddsåtgärder - animaliska livsmedel
Importförbud - animaliska livsmedel
Honung och andra biodlingsprodukter
Kosttillskott - Hälsokost - Drycker
Handelsavtal mellan EU och länder utanför EU
Chile
Färöarna
Kanada
Liechtenstein
Norge och Island
Nya Zeeland
Schweiz
Import - sammansatta livsmedel
Import - vegetabiliska livsmedel
Avgifter och betalning vid import av vegetabiliska livsmedel
Förhandsanmälan och bokning av kontroll - vegetabiliska livsmedel
Gränskontrollstationer - vegetabiliska livsmedel
Förteckning över gränskontrollpliktiga vegetabiliska livsmedel
Importförbud - vegetabiliska livsmedel
Kosttillskott - Hälsokost - Drycker
Import - köksredskap från Kina och regionen Hong Kong
Avgifter och betalning vid import av köksredskap från Kina och regionen Hong Kong
Förhandsanmälan (TRACES.NT) och bokning av kontroll
Gränskontrollstationer - köksredskap
Import - ekologiska livsmedel
Avgifter och betalning vid import av ekologiska livsmedel
Bokning av kontroll vid import av ekologiska livsmedel
Införselställen för ekologiska livsmedel
Utökad importkontroll av vissa ekologiska livsmedel
Brexit - handel med Storbritannien
Export till länder utanför EU
Allmänt om exportintyg
Traces (Trade Control and Expert System) i exporten
Exportintyg och villkor per land
Prioritering av exportansökningar på lång sikt
Exportrestriktioner och sjukdomar i intyg
Euroasiska ekonomiska unionen (EaEU) - Ryssland, Vitryssland, Kazakstan, Kirgizistan, Armenien
Export av olika varor
Centrala intyg för lågriskprodukter och intygande av kontrollmyndighet
Handel inom EU
Länkar till livsmedelsmyndigheter inom EU samt i Norge, Island och Färöarna med godkända anläggningar
Särskilda regler gällande salmonellagarantier
Vägledningar och kontrollhandböcker
Kontrollhandböcker
Vägledningar
Vägledningar och information från EU-kommissionen
Branschriktlinjer
Blanketter
Ekologiska livsmedel - blanketter
Fisk - musslor - blanketter
Kött - blanketter
Jakt - blanketter
Mjölk - blanketter
Livsmedel för särskilda grupper - FSG - blanketter
Ägg - blanketter
Export - blanketter
Import - blanketter
Övriga områden - blanketter
Krisberedskap och civilt försvar - livsmedelsförsörjning
Krisberedskap för dricksvatten
Verktyg för hantering av olycka vid vattentäkt
Checklistor vid vattenkris
Krisberedskap för företag
Krisberedskap för kommun och länsstyrelser
Filmer Mötesplats livsmedelsförsörjning 2019
Kontinuitetshantering
Om oss
Kontakt
Fråga oss - Upplysningen
Hitta hit
Helger och korta dagar 2021
Kunder, leverantörer
Tipsfunktion om livsmedelsfusk
Hallå Konsument
Ta del av allmänna handlingar
Verksamhet
Organisation
GD stab
Område Undersökning och vetenskapligt stöd
Område Kontroll
Område Styrning och vägledning
Område Strategisk utveckling och stöd
Samverkansgruppen med ideella organisationer om hållbar livsmedelskonsumtion
Insynsrådet
Så förhindrar Livsmedelsverket jäv och intressekonflikter
Press
Nyheter
Återkallanden
Pressbilder
Livsmedelsverkets logotyp
Samarbeten
Projekt
Nationellt nätverk för bra matvanor
Nationell samordningsgrupp för dricksvatten
Nationellt nätverk för dricksvatten 2010-2019
Nationellt nätverk för mikrobiologisk laboratorieverksamhet
Expertgruppen för nutrition och folkhälsa
Nationella Amningskommittén
Strategiska gruppen för livsmedelskedjan
Kadmiumforum
Efsa, myndigheten för livsmedelssäkerhet
Efsa Focal Point
Advisory Forum
Samverka med Efsa
Riskvärderingskommittéer - JECFA, JEMRA, JMPR
Codex Alimentarius Commission
Kommittéer och samarbeten
Matsvinnsnätverket
Jobba hos oss
Så här går det till när du söker ett jobb hos oss
Lediga jobb
Arbeta i livsmedelskontrollen
Examensarbete och praktik
Personuppgifter när du söker jobb
Lagstiftning
Lagar om livsmedel
Föreskrifter i nummerordning
Nyheter lagstiftning
Livsmedelsverkets arbete i EU
Flexibilitet i lagstiftningen
Tjänstedirektivet
Kurser och seminarier
Regeringsuppdrag
Remisser
Krisberedskap och civilt försvar
Totalförsvarsövning 2020
Upphandlingar
Om webbplatsen
Tillgänglighet
Behandling av personuppgifter på Livsmedelsverket
Får man använda Livsmedelsverkets material på webbplatsen?
Kakor
Öppna data
Livsmedelsdata
Matvanor
Beställ/ladda ner material
Sök material
Kundtjänst och köpvillkor
Dataskydd och sekretesspolicy
Innehåll A-Ö
Teckenspråk
English
Logga in
Kontrollwiki - koll på kontrollen
Starta företag
Lagstiftningen - en introduktion
Registrera företag
Registrera eller godkännas av Livsmedelsverket
Starta slakteri, stycknings- och vilthanteringsanläggning
E-handel
Starta UF-företag
Förändra eller avsluta företag
Produktion av livsmedel
Nyheter för livsmedelsföretag
Utbildningar för livsmedelsföretag
Alkoholdrycker, sprit och alkoholhaltiga preparat
Vinglögg, starkvinsglögg och spritglögg
Allergener
Spannmål som innehåller gluten
Kräftdjur och blötdjur
Ägg
Fisk
Jordnötter
Lupin
Sojabönor
Mjölk och laktos
Nötter
Selleri
Senap
Sesam
Svaveldioxid och sulfit
Ärta
Ekologisk mat
Märkning av ekologisk mat
Konventionella ingredienser
Schema för tillståndsansökan - konventionella ingredienser
För kontrollorgan
Glutenfria, laktosfria och andra "fri från"-livsmedel
Berikning
Genmodifierad mat, GMO - att tänka på för företag
Klimatanpassning
Kosttillskott - företag
Livsmedel för särskilda grupper - FSG
Matsvinn - företag
Nationell handlingsplan för minskat matsvinn i Sverige
Fakta om matsvinnsarbete
Prata svinniska - öppet för andra aktörer
Skänka/donera mat
Nya livsmedel - företag
Ansökan om godkännande eller anmälan av ett nytt livsmedel - Praktiska anvisningar
Primärproduktion
Svamp - handel och kontroll
Försäljning av ägg
Biodling och honung
Jakt
Tillsatser, aromer och enzymer
Tillsatser
Aromer
Rökaromer
Enzymer
Slakteri, stycknings- och vilthanteringsanläggning
Planerad slakt - frågor och svar
Sjukdomskoder
Information, märkning och påståenden
Färdigförpackade livsmedel
Vanliga frågor om datummärkning
Inte färdigförpackade livsmedel
Allergeninformation
Allergenmärkning på vin
Närings- och hälsopåståenden
Ansökan om nya hälsopåståenden
Att märka med Nyckelhålet
Nyckelhålet - ladda ner logotypen
Skyddade beteckningar
Skyddad geografisk beteckning
Skyddad ursprungsbeteckning
Garanterad traditionell specialitet
Ursprungsmärkning
Tilläggsmärkning av fiskprodukter, sjögräs och alger
Handelsbeteckningar för fisk- och vattenbruksprodukter
Dricksvattenproduktion
Kokning av dricksvatten - faktablad
Regler om dricksvatten
Handbok för klimatanpassad dricksvattenförsörjning
Varför klimatanpassa?
Introduktion till handboken
Analys av förutsättningar
Konsekvenser av ett förändrat klimat
Klimatanpassningsåtgärder
Exempel
Riskhantering PFAS i dricksvatten och egenfångad fisk
Guide för nödvattenplanering
Förpackat dricksvatten
Skogsbränders påverkan på råvatten
Säkra nätverk och informationssystem för dricksvatten (NIS)
Livsmedelskontroll
Nationell plan för kontrollen i livsmedelskedjan (NKP)
Mål och strategier för livsmedelskontrollen
Offentlig kontroll
Kontroll av livsmedel
Kontroller vid slakt
Kontroll av livsmedelsföretag
Avgifter
Frågor och svar om kontroll vid slakterier
Resultat av offentlig kontroll
Revision av livsmedelskontrollen
Revision av kontrollmyndigheter
EU:s kontroll
RASFF - EU:s varningssystem om livsmedel
Livsmedelsanläggningar
Förteckning över svenska naturliga mineralvatten
EU-godkända anläggningar
Lista över anläggningar godkända enligt artikel 4 i rådets direktiv 2006/88/EG
Groddar - anläggningar godkända för framställning
Tillverkare av skyddade beteckningar
Musselkontroll - öppna och stängda produktionsområden
Sök - öppna och stängda produktionsområden för musslor-ostron
Livsmedelsfusk
Nationella kontrollplanen
Om den nationella kontrollplanen
Så använder du planen
Kontrolluppdraget och verksamhetsstyrning
Övergripande mål och prioriteringar
Regeringsuppdrag, utredningar och översyn av lagstiftningen
Hitta operativa mål och aktiviteter
Tidigare utfört arbete under planperioden
Så här utförs kontrollen
Livsmedelskedjan
Process för kontroll
Vem, vad, hur? - inom lagstiftningens olika områden
Myndigheter, kontrollorgan och laboratorier
Myndigheterna i livsmedelskedjan
Kontrollorgan
Nationella referenslaboratorier
Samordning och samarbete i livsmedelskedjan
Nationell samordning och samarbeten
Samarbeten mellan myndigheter
Samverkan med företag och konsumenter
Beredskapsplaner och ömsesidigt stöd
Revision av kontrollmyndigheter
Nationella revisionsmål
Så utvecklas kontroll och beredskap
Kontakt och nyheter
Nyheter - nationella kontrollplanen
Lokaler, hantering och hygien
Lokaler, hygien och företagens egen kontroll
Exempel på struktur för egen kontroll
Material i kontakt med livsmedel
Frågor och svar om bambu och plast i tallrikar och muggar
Faror i livsmedel
Arsenik i ris
Akrylamid
Rökning, grillning och PAH
Laboratorieverksamhet och vetenskapligt stöd
Laboratorietjänster
Projekt
Mikrobiologisk kompetensprovning
Mikrobiologiska referensmaterial
Nationella referenslaboratorium NRL
Laboratorienätverk
Import, export samt handel inom EU
Aktuellt
Importguiden
Import - animaliska livsmedel
Avgifter och betalning vid import av animaliska livsmedel
Förhandsanmälan (TRACES.NT) och bokning av kontroll
Gränskontrollstationer - animaliska produkter
Skyddsåtgärder - animaliska livsmedel
Importförbud - animaliska livsmedel
Honung och andra biodlingsprodukter
Kosttillskott - Hälsokost - Drycker
Handelsavtal mellan EU och länder utanför EU
Chile
Färöarna
Kanada
Liechtenstein
Norge och Island
Nya Zeeland
Schweiz
Import - sammansatta livsmedel
Import - vegetabiliska livsmedel
Avgifter och betalning vid import av vegetabiliska livsmedel
Förhandsanmälan och bokning av kontroll - vegetabiliska livsmedel
Gränskontrollstationer - vegetabiliska livsmedel
Förteckning över gränskontrollpliktiga vegetabiliska livsmedel
Importförbud - vegetabiliska livsmedel
Kosttillskott - Hälsokost - Drycker
Import - köksredskap från Kina och regionen Hong Kong
Avgifter och betalning vid import av köksredskap från Kina och regionen Hong Kong
Förhandsanmälan (TRACES.NT) och bokning av kontroll
Gränskontrollstationer - köksredskap
Import - ekologiska livsmedel
Avgifter och betalning vid import av ekologiska livsmedel
Bokning av kontroll vid import av ekologiska livsmedel
Införselställen för ekologiska livsmedel
Utökad importkontroll av vissa ekologiska livsmedel
Brexit - handel med Storbritannien
Export till länder utanför EU
Allmänt om exportintyg
Traces (Trade Control and Expert System) i exporten
Exportintyg och villkor per land
Prioritering av exportansökningar på lång sikt
Exportrestriktioner och sjukdomar i intyg
Euroasiska ekonomiska unionen (EaEU) - Ryssland, Vitryssland, Kazakstan, Kirgizistan, Armenien
Export av olika varor
Centrala intyg för lågriskprodukter och intygande av kontrollmyndighet
Handel inom EU
Länkar till livsmedelsmyndigheter inom EU samt i Norge, Island och Färöarna med godkända anläggningar
Särskilda regler gällande salmonellagarantier
Vägledningar och kontrollhandböcker
Kontrollhandböcker
Vägledningar
Vägledningar och information från EU-kommissionen
Branschriktlinjer
Blanketter
Ekologiska livsmedel - blanketter
Fisk - musslor - blanketter
Kött - blanketter
Jakt - blanketter
Mjölk - blanketter
Livsmedel för särskilda grupper - FSG - blanketter
Ägg - blanketter
Export - blanketter
Import - blanketter
Övriga områden - blanketter
Krisberedskap och civilt försvar - livsmedelsförsörjning
Krisberedskap för dricksvatten
Verktyg för hantering av olycka vid vattentäkt
Checklistor vid vattenkris
Krisberedskap för företag
Krisberedskap för kommun och länsstyrelser
Filmer Mötesplats livsmedelsförsörjning 2019
Kontinuitetshantering
Tillbaka till Malet kött, köttberedningar och maskinurbenat kött
Entradia AB
Lyssna
Anläggningsnummer
552
Postadress
Box 1050, 271 00 Ystad
Kommun
KRISTIANSTAD
Län
SKÅNE LÄN
Kategori
MP
Kontrollerande myndighet
Livsmedelsverket