Söksida

Hittade 7549 träffar på ""

  • Nationella kontrollplanen

    Välkommen till NKP-webben som är ett hjälpmedel för att på ett enkelt sätt visualisera och beskriva hur kontrollen i livsmedelskedjan är planerad, organiserad, hur den genomförs, följs upp och utvecklas. Här finns myndigheternas mål och prioriteringar samlade – det är här kontrollen börjar!
  • Mögelsvampar

    Sporer av mögelsvampar finns överallt i vår miljö och därmed även på livsmedel. Om mögelsporer hamnar på ett livsmedel kan det bildas mögel och ibland kan det även bildas mögelgifter, så kallade
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2018-09-06
  • Allergimärkning - teckenspråk

    För dig som är allergisk eller överkänslig mot mat, är det viktigt att veta vad maten innehåller. Därför finns särskilda regler för hur vanliga allergiframkallande ingredienser ska märkas ut på
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-04-02
  • Ingredienser och innehåll - teckenspråk

    Om en vara är tillverkad av flera ingredienser måste dessa anges på förpackningen. Ingrediensförteckningen ska inledas med en rubrik som innehåller ordet "ingrediens". Ingredienserna ska stå i
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-04-01
  • Vad betyder datummärkningen?

    Mat blir inte farlig efter bäst före-datum om den har förvarats rätt. Ett enkelt sätt att minska svinnet är därför att först titta, lukta och smaka på maten. Våga lita på dina sinnen – om maten
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-01-11
  • Vilseledande märkning - teckenspråk

    Det finns regler som säger att märkningen inte får vilseleda konsumenten. Reglerna innebär att det inte räcker med att en uppgift är sann. Den får inte heller vara sådan att den skulle kunna ge ett
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-04-01
  • Berikning

    Med berikning menas att vitaminer eller mineraler tillsätts till livsmedel för att förbättra deras näringsvärde. Det finns olika anledningar till att livsmedelstillverkare väljer att berika sina
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2019-05-17
  • Livsmedel för särskilda grupper - FSG

    På den här sidan hittar du fakta om livsmedel för särskilda grupper- FSG, vilka livsmedel som omfattas, vilka regler som styr dem, om de ska anmälas eller inte och eventuella sammansättnings- och
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2018-09-10
  • Kokning av dricksvatten - faktablad

    På den här sidan beskriver vi vad man som konsument bör göra när dricksvattnet måste kokas. Längst ner finns faktablad på åtta olika språk som innehåller samma information. Det kan till exempel
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-01-07
  • Title
    Handbok för klimatanpassad dricksvattenförsörjning
    Excerpt
    Handbok för klimatanpassad försörjning av dricksvatten Analysverktyg Klimatförändringarna ändrar förutsättningarna för många verksamheter i samhället, även dricksvattenförsörjningen. Handboken
    Url
    http://www.livsmedelsverket.se/produktion-handel--kontroll/dricksvattenproduktion/kaskad-handbok-for-klimatanpassning_dricksvattenproduktion?_t_id=1B2M2Y8AsgTpgAmY7PhCfg%3d%3d&_t_q=&_t_tags=language%3asv%2csiteid%3a67f9c486-281d-4765-ba72-ba3914739e3b&_t_ip=35.153.135.60&_t_hit.id=Livs_Common_Model_PageTypes_SubSiteLandingPage/_919b3ac1-e509-49af-8e3a-f6eb4b7424e3_sv&_t_hit.pos=9
    TypeName
    Page
    HitTypeName
    Section
    Produktion, handel & kontroll
    Subsection
    Dricksvattenproduktion
    PublishDate
    2018-06-20 07:16:01
    UpdateDate
    2019-02-13 15:11:56
    Filename
    FileExtension
    ImageUri
  • Säkra nätverk och informationssystem för dricksvatten (NIS)

    Kraven på informationssäkerheten hos viktiga samhällsfunktioner ökar. Sedan 2018 är Livsmedelsverket därför tillsynsmyndighet för leverans och distribution av dricksvatten, vårt viktigaste livsmedel.
    Sida - Livsmedel och innehåll - Senast granskad 2019-06-28
  • Resultat av offentlig kontroll

    Livsmedelsföretag, dricksvatten och primärproduktion De kommunala kontrollmyndigheterna och Livsmedelsverkets kontrollavdelning rapporterar årligen in uppgifter om sin livsmedels- och
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2018-11-08
  • Revision av livsmedelskontrollen

    Granskningen av den offentliga kontrollen – så kallade revisioner – består av två delar. Kontrollmyndigheterna ska utföra interna revisioner eller låta utföra externa revisioner och EU ska göra
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2018-09-21
  • RASFF - EU:s varningssystem om livsmedel

    RASFF är EU:s system för snabb varning om livsmedel som utgör eller kan antas utgöra en risk för människors hälsa.   Vad är RASFF? Systemet innebär bland annat att Sverige snabbt får information i
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2018-09-25
  • Livsmedelsanläggningar

    I Sverige finns drygt 65 500 livsmedelsföretag, allt ifrån små kiosker till stora livsmedelsindustrier. Ansvaret för den offentliga kontrollen av dessa livsmedelsanläggningar fördelas mellan
    Sida - Livsmedelsanläggningar - Senast granskad 2017-02-27
  • Livsmedelsfusk

    Arbetet för att upptäcka och motverka livsmedelsfusk Livsmedelsfusk – internationellt benämnt food fraud - är att en företagare medvetet bryter mot livsmedelslagstiftningen. Det innebär att man som
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2018-01-12
  • Glutenfria, laktosfria och andra "fri från"-livsmedel

    På den här sidan hittar du fakta om glutenfria, laktosfria och andra "fri-från"-livsmedel, vilka livsmedel som omfattas, vilka regler som styr dem, vad som gäller för anmälan och eventuella
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2019-04-04
  • Närings- och hälsopåståenden

    Närings- och hälsopåståenden - regler Närings- och hälsopåståenden är information om att ett livsmedel har särskilt näringsinnehåll eller särskilda hälsofördelar. All information som påstår att ett
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2019-02-15
  • Den gröna maten

    Den gröna maten Ungdomar äter alldeles för lite grönsaker och frukt – de skulle behöva äta dubbelt så mycket! Att äta grönare är bra både för hälsan och miljön. De flesta äter grönsaker men
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Senast granskad 2019-04-15
  • Uppdaterade branschriktlinjer för hantverksmässig osttillverkning

    De nationella branschriktlinjerna för hantverksmässig osttillverkning som togs fram av Eldrimner 2009 är uppdaterade och bedömda av Livsmedelsverket. De finns nu publicerade på Livsmedelsverkets
    Sida - Produktion, handel och kontroll - Senast granskad 2018-10-15
  • Godis och läsk

    Godis och läsk 17 procent av totala mängden kalorier kommer från godis, läsk, kakor och snacks. Det är för mycket eftersom den här typen av mat ger tomma kalorier, utan så mycket näring. Tjejer
    Sida - Matvanor, hälsa och miljö - Senast granskad 2019-04-16