Örtig tomatsoppa med potatis och kikärtor

En vackert rödorange soppa som passar perfekt som vintermat, antingen hemma vid matbordet eller i termos på utflykten.

4 port

Tid 30 minuter

Du behöver

  • 2 lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 potatisar
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk rapsolja
  • 2 burk krossade tomater (2 x 400 g)
  • 7 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 burk kikärtor (3 dl kokta)
  • peppar
  • 0,5 tsk salt

Topping

  • Färsk basilika
  • 100 g matyoghurt (8-10% fett)
  • 2 msk grön pesto

Tillbehör

  • Nyckelhålsmärkt bröd eller hembakat fullkornsbröd

Gör så här

  • Hacka lök och vitlök. Skala potatisen och skär i små bitar. Skölj paprikan och skär i bitar. 
  • Fräs lök, potatis och paprika i olja i en gryta 3-4 minuter. Tillsätt krossad tomat, vatten, buljongtärning och kikärtor. Koka soppan 20 minuter, eller tills potatisen är mjuk. 
  • Mixa soppan jämn och smaka av med peppar och salt, max ½ tsk. Servera med pesto, matyoghurt, basilika och bröd.

Soppor

Senast granskad 2019-01-07