Pressinbjudan – Livsmedelsverkets Måltidsdagar 2018

2018-11-16

20-21 november arrangerar Livsmedelsverket Måltidsdagarna 2018 i Stockholm. Årets tema är "Måltider som gör skillnad". Press är välkommen att delta hela eller delar av dagarna.

På Måltidsdagarna samlas den offentliga måltidsbranschen för att diskutera måltider som ett konkret verktyg i arbetet för en hållbar värld – socialt, ekonomiskt och miljömässigt. Måltider som ger trygghet och omsorg, även om krisen slår till. Måltidsdagarna arrangeras för sjätte året i rad.

Tisdag 20/11 startar med en branschmässa på temat "Nya lösningar på dagens och morgondagens utmaningar". 14 företrädare för måltidsverksamheter i kommuner, landsting och regioner från olika delar av landet presenterar goda exempel inom äldreomsorg, sjukhus, förskola och skola. "Nollvision undernäring", "All inclusive i hemtjänsten" och "Väl godkänt för skolmåltiden" är några exempel.

Kl 12.30 börjar själva konferensprogrammet med inspirerande föreläsningar om offentliga måltider som gör skillnad. Bland talarna finns Livsmedelsverkets GD Annica Sohlström, Line Gordon från Stockholms Resilience Centre som lyfter frågan om hur 9 miljarder människor ska kunna äta hälsosam mat inom planetens gränser och inspiratörer från kommuner och Livsmedelsverket. Krisberedskap och regionala livsmedelsstrategier är några ämnen som tas upp.

Onsdag 21/11 startar med två parallella seminariespår: Måltider i förskola och skola respektive Måltider i vård och omsorg. Här lyfts uppdaterade råd om skolmaten, specialkost i skolan, uppdaterade råd om äldreomsorgens måltider, "sjukhusmåltiden – från utskälld till utmärkt" och mycket mer.

Plats: Clarion Hotel Skanstull, Södermalm i Stockholm.

Om du är journalist och vill ha en pressackreditering, kontakta Livsmedelsverkets pressjour, 018 – 17 53 40.