Nyheter för livsmedelsföretagare

Här listar vi nyheter för livsmedelsföretagare.

  • Webbinarium: Klimatanpassning i livsmedelsföretag

    Klimatet förändras och ett mer extremt klimat, med bland annat torka, kraftiga regn och fler värmeböljor, ställer livsmedelssektorn inför stora utmaningar. Livsmedelsföretag behöver därför se över sin verksamhet och fundera på var den är sårbar för klimatförändringarna, och hur man kan förbereda sig på olika sätt.

    2019-10-17 -

  • Bred uppslutning på branschdag om matsvinn

    Att minska matsvinnet stod i fokus när ett 120-tal personer från hela livsmedelskedjan samlades på Näringsdepartementet den 30 september. Livsmedelsverket, Jordbruksverket och Naturvårdsverket arrangerade. Under dagen berättade en mängd olika aktörer och branschrepresentanter om sitt arbete med att uppfylla åtgärder i Fler gör mer – Nationell handlingsplan för minskat matsvinn.

    2019-10-04 -

  • Reviderade föreskrifter om berikning

    Nu är föreskrifterna om berikning reviderade så att även smaksatta fermenterade mjölkprodukter och motsvarande smaksatta vegetabiliska produkter omfattas av berikningskravet.

    2019-10-03 -

  • Livsmedelsverkets vintermöte 2020

    Boka datumet den 5 mars 2020 för Livsmedelsverkets vintermöte redan nu. Temat är Tillsammans mot livsmedelsbedrägerier. Du som representerar någon del av livsmedelskedjan, från primärproduktion och förädling till distribution och handel är välkommen.

    2019-10-02 -

  • Mötesplats livsmedelsförsörjning 2019 öppen för anmälan

    Nu öppnar anmälan till Mötesplats livsmedelsförsörjning – en dag där vi diskuterar och möts kring frågor hur Sveriges invånare får mat även vid kris och höjd beredskap.

    2019-09-27 -

  • Lektin från bönor orsakade matförgiftning på skola i Skellefteå

    Ett stort antal personer blev nyligen sjuka efter att ha ätit på skolrestaurangen på Baldergymnasiet i Skellefteå. Provsvaren visar att bönorna i en köttfärsgryta innehöll höga halter lektin.

    2019-09-27 -

  • Reviderade nationella riktlinjer för ekologisk produktion

    Nationella riktlinjer för ekologisk produktion från LRF är reviderade och bedömda av Livsmedelsverket. Riktlinjerna finns nu publicerade på Livsmedelsverkets webbplats.

    2019-09-26 -

  • Fortsatt arbete för minskat matsvinn

    Hösten är här och arbetet för att minska matsvinnet fortsätter på flera håll. I slutet av september bjuder vi in branschen till ett möte om arbetet för minskat svinn. Nu finns också riktlinjer som stöd för de företag som vill använda nyorden för minskat matsvinn – svinniska. Och inom kort ska matsvinnet i offentliga måltider kartläggas i en nationell mätning.  

    2019-08-27 -

  • Reviderade branschriktlinjer för Sport- och viktminskningsprodukter

    Branschriktlinjer för säkra sport- och viktminskningsprodukter från Svensk egenvård är reviderade och bedömda av Livsmedelsverket. Riktlinjerna finns nu publicerade på Livsmedelsverkets webbplats

    2019-08-20 -

  • Så blev resultatet av den nordiska kontrollen av glutenfria produkter

    Över 98 % av kontrollerade produkter märkta med "glutenfri" klarade gränsvärdet för sådan märkning. Det visar en kontroll av produkter i Sverige, Finland, Danmark och Norge i ett gemensamt kontrollprojekt.

    2019-06-26 -