Sök näringsinnehåll - nytt utseende och nya flikar

2019-11-26

Nu finns en ny version av Sök näringsinnehåll med två flikar ovanför sökrutan: Livsmedel och Näringsämnen. Flera mindre justeringar har också gjorts för att förbättra användarvänligheten.

Med hjälp av Sök näringsinnehåll kan du få fram uppgifter om enskilda livsmedels näringsinnehåll. Du kan även jämföra olika livsmedels näringsinnehåll, och skapa sorterade listor, topplistor, utifrån ett näringsämne. Pröva att skapa en kaloritabell alternativt listor utifrån innehåll av någon vitamin eller mineral. Du hittar livsmedelsdatabasen genom att klicka på "Sök näringsinnehållet" på förstasidan på www.livsmedelsverket.se

Mer om Sök näringsinnehåll

På webbsidan Om sök näringsinnehåll får du en översikt av hur Sök näringsinnehåll fungerar och vilken typ av uppgifter du kan söka fram. Sök näringsinnehåll är byggt så att det fungerar att använda både på datorskärm, platta och mobilskärm.

Uppdateringar

Livsmedelsdatabasen uppdateras med jämna mellanrum, aktuell version av livsmedelsdatabasen anges längst ner på söksidan. Nästa uppdatering av databasen är planerad till den 9 december 2019.