Nyheter

Här kan du läsa Livsmedelsverkets pressmeddelanden, debattartiklar och kommentarer från 2013 och framåt.

  • Ofarligt att dricka avsaltat havsvatten

    Det finns ingen hälsorisk med att dricka vatten som framställts ur avsaltat havsvatten. Den bedömningen gör Livsmedelsverket efter en genomgång av de studier som finns på området.

    2016-07-01 - Pressmeddelanden

  • Så får Livsmedelsverkets kostråd användas i märkning på förpackningar

    Livsmedelsföretag kan använda Livsmedelsverkets kostråd i märkningen på paketen och i sin marknadsföring om de vill. I första hand gäller det för mat som klarar Nyckelhålskraven, det vill säga med mindre socker och salt, mer fullkorn och fibrer och nyttigare eller mindre fett.

    2016-07-01 - Pressmeddelanden

  • Många åtgärder för en bättre kontroll i livsmedelskedjan från jord till bord

    Den offentliga kontrollen i livsmedelskedjan – från jord till bord - utvecklas i positiv riktning. Det visar den årliga rapporten som skickas till EU-kommissionen från den svenska livsmedelskontrollen.

    2016-06-30 - Pressmeddelanden

  • Livsmedelsverket i Almedalen: Hemtjänstmat och krisberedskap

    Hur ska kommunerna se till att maten för äldre med hemtjänst fungerar, så det blir möjligt att bo kvar hemma med bibehållen hälsa? Vad behöver göras för att alla ska ha mat att äta och vatten att dricka vid kriser och i ett varmare klimat?

    2016-06-30 - Pressmeddelanden

  • Flens kommun föreläggs att förbättra livsmedelskontrollen

    Livsmedelsverket förelägger Flens kommun att senast den 31 oktober 2016 säkerställa att kontrollen av livsmedel har tillräcklig bemanning, utförs regelbundet och i lämplig omfattning. Livsmedelsverket vidtar åtgärden eftersom kontrollen inte är tillräckligt bra i Flens kommun.

    2016-06-27 - Pressmeddelanden

  • Konferens om arsenik i Stockholm

    Just nu pågår en konferens om arsenik i Stockholm. Livsmedelsverket deltar tillsammans med forskare från hela världen.

    2016-06-23 - Pressmeddelanden

  • Sveriges livsmedelskontroll får beröm av EU

    EU:s senaste granskning visar att majoriteten av alla tidigare anmärkningar mot Sveriges livsmedelskontroll nu är åtgärdade, eller på väg att åtgärdas.

    2016-06-17 - Pressmeddelanden

  • Nya krav på näringsdeklaration - på nästan all mat

    Från december 2016 ska nästan alla livsmedel ha en näringsdeklaration. Det betyder att det bland annat måste framgå hur mycket fett, kolhydrater, protein, socker och salt som finns i maten.

    2016-06-16 - Pressmeddelanden

  • Livsmedelsverket avråder från att äta aprikoskärnor

    Bittra aprikoskärnor kan leda till mycket allvarlig förgiftning. Eftersom det inte går att se skillnad på bittra och söta aprikoskärnor avråder Livsmedelsverket därför helt från att äta aprikoskärnor.

    2016-06-16 - Pressmeddelanden

  • Annica Sohlström ny generaldirektör för Livsmedelsverket

    Regeringen har idag utnämnt Annica Sohlström till generaldirektör och chef för Livsmedelsverket. Annica Sohlström tillträder sin tjänst efter att ha varit tillförordnad generaldirektör sedan 10 december 2015.

    2016-06-16 - Pressmeddelanden