Hitta ditt sätt att äta grönare, lagom mycket och röra på dig

Alla ska känna matglädje och må bra av maten. Därför arbetar Livsmedelsverket för säker mat och bra dricksvatten, för att ingen konsument ska bli lurad om vad maten innehåller och för bra matvanor. Det är vårt recept på matglädje.

Nyheter

 • Hitta ditt sätt att äta hälsosamt – nytt grepp från Livsmedelsverket

  Nu prövar Livsmedelsverket ett nytt sätt för att nå ut med råden om bra matvanor. Hitta ditt sätt är det nya tilltalet till konsumenterna. Med inspiration, mindre pekpinnar och genom att visa att det inte behöver vara svårt vill Livsmedelsverket sprida sin kunskap om hur var och en kan äta hälsosammare.

  2015-04-27 - Pressmeddelanden

 • Grönare mat för hälsan och miljön – nu lanseras nya kostråd

  Äta grönare, lagom mycket och röra på sig i vardagen. Det är grundbudskapen i de nya råden om bra matvanor som Livsmedelsverket presenterar idag.

  2015-04-27 - Pressmeddelanden

 • Livsmedelsverket kartlägger oorganisk arsenik i risprodukter

  Livsmedelsverket undersöker halterna av oorganiskt arsenik i ris och risprodukter. Studien ska även ta reda på om olika tillagningsmetoder påverkar halterna.

  2015-04-21 - Pressmeddelanden

 • Vad beror det på när maten gör oss sjuka?

  Felaktig hantering av mat kan göra oss ordentligt sjuka. Vanliga exempel är hamburgare och kyckling som inte genomstekts ordentligt, skärbrädor som inte gjorts rena från köttsaft och lagad mat som inte kylts ned tillräckligt snabbt.

  2015-04-07 - Pressmeddelanden

 • Livsmedelsverket med i Hallå Konsument

  Idag 31 mars öppnar Hallå konsument, en ny nationell upplysningstjänst för konsumentfrågor. Tjänsten inrättas på uppdrag av regeringen och är ett samarbete mellan tretton myndigheter, varav Livsmedelsverket är en, och fyra konsumentbyråer.

  2015-03-31 - Pressmeddelanden

Fler nyheter och pressmeddelande