Vi äter alldeles för mycket salt - hälften vore nog

Alla ska känna matglädje och må bra av maten. Därför arbetar Livsmedelsverket för säker mat och bra dricksvatten, för att ingen konsument ska bli lurad om vad maten innehåller och för bra matvanor. Det är vårt recept på matglädje.

Nyheter

 • EU har godkänt 17 genmodifierade växter

  EU-kommissionen har godkänt användningen av 17 genetiskt modifierade sorter av majs, soja, raps och bomull. De får användas till livsmedel och till foder. Godkännandet gäller import och bearbetning, men inte odling.

  2015-05-22 - Pressmeddelanden

 • Dags att syna saltet

  Varje år drabbas drygt 55 000 personer av hjärtinfarkt eller stroke. Var fjärde vuxen har högt blodtryck. En av orsakerna är att många äter alldeles för mycket salt. Men de flesta är inte medvetna om detta. Och de har inte heller makten över sitt saltintag. Saltet döljer sig nämligen i den köpta maten – i brödet, osten, korven och flingorna. Det är dags att matproducenterna tar sitt ansvar och minskar på saltet i maten.

  2015-05-19 - Debattartiklar

 • Hälften vore nog - dags att syna saltet

  Varje år drabbas drygt 55 000 personer av hjärtinfarkt eller stroke. Var fjärde vuxen har högt blodtryck. En av orsakerna är att många äter alldeles för mycket salt. Men de flesta är inte medvetna om detta. Och de har inte heller makten över sitt saltintag. Saltet döljer sig nämligen i den köpta maten - i brödet, osten, korven och flingorna. Nu uppmanar Livsmedelsverket alla att "syna saltet".

  2015-05-19 - Pressmeddelanden

 • Hallonen i Ljungby innehöll norovirus

  Livsmedelsverket har hittat norovirus i det parti hallon som misstänktes ha orsakat matförgiftningar i Ljungby kommuns äldreomsorg. Därmed är det också klarlagt att de frysta, importerade hallonen låg bakom utbrottet.

  2015-05-11 - Pressmeddelanden

 • Norovirus svåra att hitta i livsmedel

  Livsmedelsverket har analyserat frysta hallon ur det parti som misstänks ha orsakat matförgiftningar i Ljungby kommuns äldreomsorg. Hittills har inga norovirus hittats.

  2015-05-08 - Pressmeddelanden

Fler nyheter och pressmeddelande