Världshälsodagen 2015 – tema säker mat

Alla ska känna matglädje och må bra av maten. Därför arbetar Livsmedelsverket för säker mat och bra dricksvatten, för att ingen konsument ska bli lurad om vad maten innehåller och för bra matvanor. Det är vårt recept på matglädje.

Nyheter

  • Vad beror det på när maten gör oss sjuka?

    Felaktig hantering av mat kan göra oss ordentligt sjuka. Vanliga exempel är hamburgare och kyckling som inte genomstekts ordentligt, skärbrädor som inte gjorts rena från köttsaft och lagad mat som inte kylts ned tillräckligt snabbt.

    2015-04-07 - Pressmeddelanden

  • Livsmedelsverket med i Hallå Konsument

    Idag 31 mars öppnar Hallå konsument, en ny nationell upplysningstjänst för konsumentfrågor. Tjänsten inrättas på uppdrag av regeringen och är ett samarbete mellan tretton myndigheter, varav Livsmedelsverket är en, och fyra konsumentbyråer.

    2015-03-31 - Pressmeddelanden

  • Antibiotikaresistens och mat del i myndighetsgemensam handlingsplan

    Spridningen av bakterier som är motståndskraftiga mot antibiotika är ett problem som måste hanteras av hela samhället. Den 30 mars lämnar Socialstyrelsen och Jordbruksverket en handlingsplan till regeringen som tagits fram av ett 20-tal myndigheter från olika samhällssektorer. 

    2015-03-30 - Pressmeddelanden

  • Nya krav på ursprungsmärkning av kött

    Från 1 april 2015 måste kött från gris, får, get och fågel märkas med vilket land djuret är uppfött och slaktat i. Däremot måste det inte stå i vilket land djuret föddes.

    2015-03-27 - Pressmeddelanden

  • Livsmedelsverkets kompetenscentrum får priset Årets Granatäpple

    Livsmedelsverkets kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg får utmärkelsen ”Årets Granatäpple”. Priset delas ut av föreningen Kost och näring.

    2015-03-20 - Pressmeddelanden

Fler nyheter och pressmeddelande